89    4    0  

Tilbygg med garasje i sokkel, bolig i 1 etasje

 21     0
Holder på og ser på et tilbygg som jeg har sett for meg her. Tanken er og gjøre mye selv av det innvendige (eksl. elektriker), men og sette bort grunnarbeid og reisverk+utvendigarbeid (f.eks. vindsperre, kledning, taktekking osv.)

I korte trekk om tilbygget

- Ca 40 m2 grunnflate
- 2 plan, garasje i sokkel og bolig areal i 1 etasje
- Flatt tak med takterasse oppå
- Grunnforholdene er leire
- Utsparring mellom tilbygg og hus på ca 2m lysåpning for adgang mellom enhetene
- Enkel tilkomst med lastebil, gravemaskin osv.
- I garasjet ser jeg for meg avløp under bil og foran garasjeport, enkelt og koble på eksisterende avløp (avløp går under der tilbygg er tenkt i dag)
- Elektriker tar jeg utenom, da vi har andre oppgraderinger som skal taes samtidig

Er det noen som har gjort noe lignende og kan si noe om pris? Jeg skjønner at det ikke finnes et fasit svar, jeg er mest ute etter et estimat

TSt
   #1
 11 660     0
I utgangspunktet liker en ikke å bygge over tekniske instalasjoner, når det ikke er eget så krever de 4 m avstand. Er det felles overvann og avløp i dag ? Må sjekke om en fortsatt får koble til overvann.

Tak må / bør ha innvendig nedløp. Hvordan skal tilgang til takterassen være ? Utgang fra en eksiterende 2 etg ? Eller trapp opp i tilbygg. En må huske på at en får utfordringer med høyde ved at takterassen er nødt til å være mye høyere pga isolasjon og bæring i taket under takterassen. Dvs at høyden blir terassedekke blir høyere enn evt 2. etg i dag.
  (trådstarter)
   #2
 21     0
Det er kommunal avløp ja, stikk inntil huset for overvann/renner og avløp går neddi (altså kombinert - men ikke delt med noen naboer e.l.). Avløpet jeg nevner er altså rør for rennene - men er litt i tvil om dette er ok (og koble brønn fra garasje til avløp for overvann)? Kommunen får gi svar. Evt dropper vi innvendig brønn hvis vanskelig, og kun brønn på utsiden av garasje port. Stikk til kommunal avløp er på motsatt side av huset, muligheter også for og koble seg på inni i kjeller.

Tilgang fra 2 etasje ja, med utgang via eksisterende skyvedør (tiltenkt tilbygg vil stå der eksisterende balkong/terasse er i dag). Ifht høyde så tenkte jeg antingen isolere ekstra i vegger for og komme innenfor krav, eller søke om disp og lavere tak i bolig areal (som er beregnet til ca 2,6 lysåpning i dag, bjelkelag er 200mm). Det er også en mulighet og grave seg lenger ned og ha trinn ned i 1 etasje f.eks.

Får ikke til og redigere 1 inlegget - en presisering, jeg jakter altså pris på nevnte punkter over (som jeg tenker sette bort til fagfolk). Innvendig arbeid og materialer tar jeg forløpende og utenom dette. 
TSt
   #3
 11 660     0
Det er alt for lite her til å kunne gi noe pris på dette. En må ha oljeutskiller hvis en i det hele tatt for lov å lage sluk i garasje.
   #4
 1 639     0
Hei,
Hva er budsjettet ditt, eller hva tenker du dette kommer på ?
Kommenter du dette kan medlemmer kanskje gi deg en pekepinn om du er innafor, eller på bærtur.