278    7    0  

Tilbygg med terrasse over oppvarmet bygning - Tak og konstruksjon - trenger innspill

 29     0
Hei alle. Vi trenger noen innspill i forhold til et prosjekt vi har på gang. Vi er fortsatt i planleggingsfasen og jobber med å hente inn tilbud fra ulike entrepenører. 

Kort om prosjektet:
Vi planlegger å bygge ut huset i et tilbygg på ca 35 kvm over ett plan med terrasse over. I dag er det en carport med en uisolert sportsbod innerst der vi planlegger å bygge ut (se vedlegg). Vi tenker også å bygge tilbygget litt utover fremsiden av carporten. Jeg ønsker å stå for tegning og søknad av prosjektet selv. 

Jeg har hatt en byggmester på besøk som slo fast at utfordringene våre blir høyde på det flate taket mtp isolasjon, tilstrekkelig fall, høyde i forhold til terrassedør i andre etasje og takhøyde i tilbygget under terrassen. Han slo fast at det kun er aktuelt med et kompakt flatt tak, og etter det jeg leser av dette forumet høres det ut som det stemmer ganske bra. Dagens terrasse har begrenset med høyde i forhold til carporten under. For å oppnå tilstrekkelig høyde må deler av tilbygget senkes/graves ut i forhold til eksisterende del i hus/carport. Så blir spørsmålet om vi kommer dypt nok eller om vi møter på problemer med tanke på dybde på eksisterende ringmur eller fjell i grunnen. 

Jeg ser av tidligere tråder at det er lange diskusjoner som går på hvilken oppbygning, bruk av materialer og former for flate tak som er best og mest kostnadseffektive. I vårt prosjekt med begrenset byggehøyde virket Koljern-teknikken med terrasse-element meget interessant, men dette virker ikke å være tilgjengelig i Norge lenger. Dyrere, men veldig kompakt. Er det noen som vet?

Når det kommer til konstruksjonen - hvordan kan vi gjøre denne så kompakt (tynn) som mulig, samtidig som vi oppfyller krav (eller et minimum) til isolasjon og at det ikke drypper regnvann inn etter 1 års levetid (eller lignende fuktproblem som flere har nevnt på forumet). Vi bor tross alt i Bergensområdet og bør forvente noen millimeter nedbør årlig, også i byggeperioden. I tillegg må vi nok grave minimum 40 cm ned fra beleggingsstein som ligger i carporten i dag for å oppnå en høyde på 240cm takhøyde med et minimum av isolasjon og støp i underkant. Vi graver inn til eksisterende støp i sportsboden som er støpt 20cm over beleggingsstein. Her er det helt greit med lavere takhøyde. 

Jeg er klar over at det finnes flere tråder som går på dette med flate tak, men flere av de trådene begynner å bli 10 år og eldre. Flott hvis noen har innspill også utover dette. 
Tilbygg med terrasse over oppvarmet bygning - Tak og konstruksjon - trenger innspill - Dagens plan.JPG - Papir
Tilbygg med terrasse over oppvarmet bygning - Tak og konstruksjon - trenger innspill - Ny plan.JPG - Papir

TSt
   #3
 14,526     0
Vinduer i soverom må da være alt for små til å få godkjent dette som oppholdsrom ? Mulig det store går pga glass i dør. Det er korrekt at en får et kjempe problem med høyde når den låses av terassedør i 2 etg. Her er det heller ikke noe tak over så en må ha tilstrekkelig høyde ut på terassen også. Kan ikke se hvordan dette løses enkelt hvis en ikke kan senke det nye tilbygget. Med garasje gjorde jeg det på den måten men da har jeg ikke noe gjennomgang til huset, kun en liten bakke opp til inngangen.
  (trådstarter)
   #4
 29     0
Vinduer i soverom må da være alt for små til å få godkjent dette som oppholdsrom ?  Mulig det store går pga glass i dør.  Det er korrekt at en får et kjempe problem med høyde når den låses av terassedør i 2 etg.  Her er det heller ikke noe tak over så en må ha tilstrekkelig høyde ut på terassen også.  Kan ikke se hvordan dette løses enkelt hvis en ikke kan senke det nye tilbygget.  Med garasje gjorde jeg det på den måten men da har jeg ikke noe gjennomgang til huset, kun en liten bakke opp til inngangen.  


Takk for innspill! 

Det er vel krav til minst ett vindu eller dør mot det fri - så her vil balkongdøren ut være tilstrekkelig sånn jeg leser kravene. I tillegg vil vinduet på sov 4 være 0.60x 1.0 meter. Slik jeg har forstått det må sidene av vinduet være over 50cm og tilsammen være mer enn 150cm for å få det godkjent som soverom. Noen som kan bekrefte? Dette rommet vil primært være kontor/oppbevaring, men greit å få det godkjent som soverom med en gang.

Ja, jeg er veldig usikker på hvordan vi skal løse det. Vi fikk et tilbud på 1.2-1.5 millioner for tilbygget. Vi synes det var litt i overkant av hva vi hadde håpet.

Noen forslag til løsninger ift tak? Og tips til hvordan vi kan presse prisen på prosjektet litt ned?
TSt
   #5
 14,526     0
Det er krav om mengde dagslys også i rom selv om reglene ikke er like konkrete som tidligere etter det jeg forstår.
  (trådstarter)
   #6
 29     0
Ok, det var jeg ikke klar over. Takk for avklaringen. Det er i utgangspunktet ikke noe problem å sette inn ett større vindu.