387    17    1  

Trenger råd ang. påbygg

 260     0
Hei,

jeg har sett en enebolig som kun har en etasje, mens naboboliger i området har to etasjer. I den anledning lurer jeg på om hvis man ønsker å sette opp påbygg hvordan er muligheter for det?

Er det kostbar prosess? Hvor mye koster det per kvm og hvor lang tid kan det ta?

Bør man bruke pensjonert snekker eller firma?

Ser frem til gode tips.

På forhånd takk.

TSt
   #1
 12 784     0
Det er ganske stor jobb. Er det hus på plate og nabohus har høy kjeller og en etasje kan det være problem med reguleringsplan. Så start med å sjekke denne. Hos meg står det en etasje evt en etasje med kjeller i reguleringsplanen.
   #2
 5 750     Akershus     0
Når du sier påbygg mener du å bygge på en etasje? Du bør absolutt bruke et firma til dette, både for garantier og ansvarsrett. Samt at du ønsker å bli ferdig innen rimelig tid.

Du spør om hvor lang tid det vil ta: Det avhenger av grunnflaten, kompleksiteten og igjen, hvor mange mann som jobber der, eller om det er den pensjonerte snekkeren. Med to mann og grei kompleksitet må du regne med 6mnd i alle fall. Men igjen, det har å gjøre med de valgte løsningene. Det finnes firmaer som setter opp dette på en uke, og det finnes de som gjør det på 6mnd. Sistnevnte er selvsagt plassbygget, mens førstnevnte er ferdige elementer.

Om det er kostbart eller ikke er hvordan du velger å se det. Det er mye penger, men om det dyrt...? siden du ikke sier noe om rommene i tilbygget, sier jeg at du må regne med et sted mellom 25k-30k pr m2.


.Thag
  (trådstarter)
   #3
 260     0
Hei, takk for svarene.

Ja, med påbygg mener jeg å bygge en etasje over eksisterende bygg?

Tenker meg 3 soverom, bad, bod, stue og lite kjøkken.

Hvordan er muligheter for å pimpe huset? Eller, riktig ord er strippe huset? Totalforandring? Det er et gammelt hus fra 1970 tallet.
   #4
 5 750     Akershus     1
Du har alle muligheter til det, uten at jeg vet hva du har i tankene når du sier pimpe. Da tenker jeg på "pimp my ride" Smile

Er i utgangspunktet bare fantasien som setter grenser.


.Thag
TSt
   #5
 12 784     0
En må jo gjøre om en del i eksisterende etasje også. Må få ført gjennom alle tekniske ting (vann/strøm og ventilasjon ?) og laget trapp til 2 etg så en del må gjøres uansett i 1 etg også.
   #6
 5 432     Akershus     0
Det er ikke vondt ment når jeg sier jeg tror du er totalt amatør på dette feltet, men innleggene dine tyder på det. Her er det et hav av feller å gå i og dette havet er meget kostbart. En slik ombygging/påbygging er meget omfattende og tar jeg ikke feil, må du foreta en del utbedringer også med eksisterende bygningsmasse.

Her jeg bor, er det mange som foretar store forandringer av hus bygget i 70 åra, de aller fleste bygger totalt om til moderne "Funkishus", noen river det gamle andre foretar store ombygginger. Mange fortetter og bygger flermannsbolig, noe som kanskje ikke er så dumt. Bor du i område med stor pågang etter bolig, kan det kanskje lønne seg å tenke slik. Start da med å snakke med et eller flere husfirmaer, om prisen på et slikt. Selvsagt kun aktuelt hvis reguleringsplanen godkjenner dette. Mulig du kommer atskillig rimeligere ut av det og i tillegg får en tipp topp moderne bolig, dog med mindre tomt.

Et annet alternativ, hvis du har stor nok tomt, er å bygge en bod f.eks inntil 50 kvm, som du har lov til uten søknad. Der kan du oppbevare alt det du ikke har plass til i huset ditt, noe som kanskje gjør at du kan frigjøre nok plass i selve huset til det du ønsker deg. Der kan du f.eks lage deg egen hagestue, koselig drivhus m.m.

Da er det også større muligheter for å bruke en pensjonert snekker. Merk at et slikt bygg ikke er godkjent for "varig opphold"

https://dibk.no/bygge-selv/dette-kan-du-bygge-uten-a-soke/
   #7
 3 622     Asker     0
Men for å få opp noen tall. Jeg tipper du snakker en del millioner før du er i mål. Type 2,5-3,5. kanskje mer. Mange faktorer. Og da snakker jeg egentlig hovedsakelig påbygget + de endringene som må gjøres på bygget for å tåle det. Man må nok inn med noe bæring her og der. Det betyr at en del steder må det rives i første etasje og evt lenger ned.

Husk også at de ikke er sikkert reguleringsplan tillater et påbygg. Selvom nabo har er det ikke sikkert det går hos deg. Kanskje du har noe annen gesimshøyde grunnet terreng. Eks er vi 1,5 cm in a maksimal gesims og 0 cm fra maks møne. Og da har vi gravd kjeller type 110 ned i bakken. Så det kan være veldig små marginer. Samt reguleringsplan/kommuneplan kan være endret.

Siden du sier kjøkken høres det ut som en hybel. Det betyr også at du kanskje kan få krav til uteopphold og parkering. Det må sjekkes mot BYA krav etc.
Signatur

TSt
   #8
 12 784     0
Hos noen kjente la de nye gulvbjelker over undergurtene på opprinnelige takstoler for å slippe å rive alle takene i 1 etg. Men dette førte til høyt etasjeskille som gir lengre trapp men det vanskeligste var byggehøyde som ble stor i forhold til reguleringsplanen. Så det er mange detaljer å passe på.
   #9
 549     Skien     0
Hos noen kjente la de nye gulvbjelker over undergurtene på opprinnelige takstoler for å slippe å rive alle takene i 1 etg. Men dette førte til høyt etasjeskille som gir lengre trapp men det vanskeligste var byggehøyde som ble stor i forhold til reguleringsplanen. Så det er mange detaljer å passe på.

Høres jo veldig tungvint ut?
Her i nærområdet har to typiske rektangulære husbankhus fra 60-tallet på 90kvm grunnflate fått utført takløft med nye A-takstoler.
Der satt de bare nye takstoler ved siden av de gamle og kappe av alt unntatt undergurt. Da kunne eksisterende himling i 1.etasje bli stående.
Selve jobben utendørs inkl. tett tak med takstein, nye gavler og en ark var gjort på 1 måned.
   #10
 3 622     Asker     0
Utendørs jobb på et hus går gjerne veldig veldig fort. Alt inne er det som tar tid+koster. Men slike ting som dette er veldig avhengig av huset, samt lokasjon (om det lønner seg). Total kan havne på mer enn en tomt + er helt nytt hus. Evt et større og «ferdig hus.
Signatur