306    2    0  

Utførelse av tilbygg på pilarer

 15     0
Hei,

Vi planlegger å bygge ut hytta vår med et lite tilbygg på ca 3x4m. Hytta står på pilarer og planen er at tilbygget også skal gjøre det. Både fordi det er enkelt og for å ikke blokkere luftingen under eksisterende bygg, noe som en ringmur delvis vil gjøre. Det jeg lurer på er om man kan sløyfe dragere under gulvbjelkene dersom det er tett nok mellom pilarene eller om det er en spesiell grunn til at det ofte legges to skift på tvers av hverandre. Ønsker helst kun gulvbjelker for å holde samme høyde som eksisterende bygg. Vedlagte bilder viser de to alternativene. 

Dersom man kan bygge med kun gulvbjelker, vil det da holde med 48x198 i et spenn på 3m og kanskje bruke dobbel 48x198 i fremkant og bakkant som ligger an på pilarene?
Utførelse av tilbygg på pilarer - Skjermbilde 2020-06-23 kl. 08.37.40.png - Trehuset
Utførelse av tilbygg på pilarer - Skjermbilde 2020-06-23 kl. 08.37.25.png - Trehuset

TSt
   #1
 8 357     0
På den nederste må en enten ha bjelkesko eller konstruksjonsskruer som holder bjelkelaget oppe.  Med konstruksjonsskruer må en lage den noe fra veggen og skyve hele gulvkonstruksjonen inn mot veggen etterpå for å komme til og montere skruene.  Er det stort er dette vanskelig.  Du ser også at konstruksjonen ikke har noe støtte på midten som på øverste skisse så en må enten ha større gulvbjelker eller kort nok slik at det ikke trengs.  I så fall trenger en ikke den på midten i første alternativ heller. Alternativt må en har liknende bjelke under på andre alternativet med da vil denne stikke ned. Deler en gulvet får en ikke så stivt gulv.
På øverste henger det på veggen til det gamle så en må være sikker på at den gamle tåler denne tilleggslasten.  
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Hei,

Takk for kjapt svar. Jeg tror vi skal hode bæringen på tilbygget separat fra den gamle delen så slipper jeg å finne ut om det tåler tilleggslast. Laget ei skisse med bjelkesko. Ser det greit ut?
Utførelse av tilbygg på pilarer - Skjermbilde 2020-06-23 kl. 09.32.51.png - Trehuset