79    0    0  

5cm isolasjon varmside av dampsperre.

 0     0
Hei!

Holder på å pusser opp en 70-talls hus, hvor jeg på siky planlegger å etterisolere utvendig med 10cm slik at totalt tykkelse blir 20cm. Per dagsdato har jeg ikke kommet lengre en at jeg har begynt litt innvendig for å heve «leve standarden», før jeg skal til pers utvendig. Dette betyr at jeg per nå har 10cm isolasjon på utsiden av dampsperren. Og da har jeg kommet til dilemmaet, skal jeg isolere med 5cm på innsiden av dampsperre selvom jeg ikke klarer å overholde forholdstallet for isolasjon på varm/kald side? Hva er eventuelt gevinsten med å gjøre det? Hva er sannsynligheten for kodens?
Vil jeg uansett ha nok isolasjon i veggene, dersom jeg gjør som planlagt med å etterisolere 10cm ute? 

   #1
 6,463     Akershus     0
Gevinsten her er at du slipper å ta hull for elbokser, rør etc da dette legges på innsiden av plasten. Dersom du isolerer på utsiden også, vil du ha 15cm på kald side, og 5 på varm side. Det er helt innafor.

Jeg ville lagt med inntrukken dampsperre, for da er alt på stell til du begynner på utsiden.


.Thag
jaf
   #2
 6,341     tromsø     0
Når jeg lektet inne , la jeg 23 x 48 liggende med 40cm mellomrom. Så la jeg en kryssfiner bit mellom stav og lekte. Så kan en justere tykkelse på kryssfiner, der vegger ikke er helt vater eller rette. Når en lekter inne, så stopper en og kuldebro i stav. Det blir ikke for mye isolasjon. Kondens stopper du ved å tørke klær på badet, der du har avtrekk.