14 328    4    0  

Agnes Takess Inspirasjon - hva er alternativet.

 22     0
Hei dere.

Boligpartner leverer huset ferdig med standard Takess Inspirasjon over alle tak.
Hva er alternativet? og hve er i såfall merkostnaden?

Bare så det er sagt: Gips/spon som sparkles og males er IKKE aktuellt.

Takekr for gode råd og innspill!
Signatur

   #1
 1 770     Skogsvåg på Sotra     0

Huntonitt lager også tilsvarende plater (120*60), samt ymse andre størrelser med ymse struktur. Den på 120*60 har noenlunde lik overflate som Tak-Ess, men den er malt. Det jeg har vært borti av Tak-Ess er plastbelagte plater, som egentlig skal kunne vaskes, men som i praksis er noe dri... å vaske. Har ikke prøvd å male Tak-Ess, men Huntonitt sine er iallfall enkel.

Se f.eks disse nettsidene for litt mer info om disse.
Signatur
   #2
 160     0
Vist jeg ikke husker feil, så er agnes takkess inspirasjon sponplater som det er limt en folie på ? right?

Og vist jeg da husker rett, så er den veldig ru på overflaten ? (la noen fryktelige rue takplater for ikke så lenge siden)

Ihvertfall så virket det som et helvette og vaske, var litt skitten på fingrene på første plata så den ble svart. Skulle vaske bort, og det var jo som og vaske på grovt sandpapir, filla ble nesten ødelagt.

Huntonit sine plater er jeg mer fan av, der er malt. Syns de blir penere når du legger de.
Grunnen til at takess ikke er så pen, er at i hjørnet så blir det gjerne 4lag med folie, så det er veldig lett og få knekk på linjene, da du ikke får dem helt sammen så lett.
   #3
 20     0
Du kan legge mdf panellengder, malt i hvitt, kjempefint, men desverre ganske dyrt. Vi valgte sånne ikke så altfor pene takess for å holde prisen nede, så får vi legge noe annet den dagen vi pusser opp, om leenge.. :D
Signatur
   #4
 211     Ålesund     0
La akkurat noen tak med Huntonit Symfoni (svak trestruktur og malt overflate) på to bad og et vaskerom, syntes det ble pent, men hadde litt problemer med fingeravtrykk/mørke flekker før jeg fikk skrubba fingertuppene orntli  ;D
Sikkert en idé å bruke hvite hansker, og andre ulempen er lekting for de på 28cm cc som ikke gir store plassen mellom til spotkasser f.eks. (<ca. 22-23cm rom).

På et tørt rom kan man komme unna uten lekter og bare spikre i bjelkene, men må da passe på å få skjøtene på en bjelke evt. ekstra spikerslag.

*en anna ting er alt det lette, brune støvet som komer av disse mens man sager og borer hull i de.. Bruk orntli avsug på sag + støvmaske, eller gjør det utendørs!