175    7    1  

Anbefaling av vindsperre til uisolert bod

 730     Bærum     0
Jeg er i gang med å lage et lite tilbygg til uthuset som skal benyttes som en uisolert bod for lagring av diverse ting. Veggene bygges med 48x98 bindingsverk med tømmermannskledning. Jeg ønsker å montere en vindsperre slik at jeg en gang senere enkelt kan isolere denne delen om jeg skulle ønske det. 

Siden jeg ikke skal isolere innvendig betyr det at bindingsverket er synlig i boden og vindsperren blir en slags innervegg. Dermed tenker jeg at det er best med en platetype og har vurdert å benytte asfaltplater som på resten av huset. 

Men hvilke plater er best til dette formålet og tåler mest med tanke på å ha ting lagret mot seg?

   #1
 4 296     Akershus     0
Ingen av dem tåler noe særlig.


.Thag
Signatur
HSt
   #2
 27 650     Lillestrøm kommune     0
Både GU gips og asfalt plate vil kunne bøyes og slås hull i hvis en er uheldig
  (trådstarter)
   #3
 730     Bærum     0
Både GU gips og asfalt plate vil kunne bøyes og slås hull i hvis en er uheldig

Ingen er vel helt ideelle, vurderte et øyeblikk OSB plater, men disse har vel høyere SD verdi en anbefalt om jeg har leste riktig.
HSt
   #4
 27 650     Lillestrøm kommune     0
Ja så utvendig er disse ikke egnet, jeg isolerer og bruker det som innerkledning, men har ikke fått satt opp platene enda. De kan beises med hvit interiør beis blir et røft men litt spennende utseende
   #5
 365     Hedmark      1
Hvorfor ikke bare isolere og plateslå veggene innvendig med en gang? Smile
   #6
 412     Nord-Jæren     0
Tenker litt som Daruu. Om du tenker å senere ha isolasjon, må jo kledningen være luftet uansett. Da blir det jo knote om du har laget en vegg med kledningen rett på stendere. Ville foreslått følgende (utenfra inn):

- Kledning
- Utlekting (anbefales vel 23mm, men tipper det går greit med mindre)
- GU-plate (dersom du ønsker litt ekstra brannmotstand) eller asfaltplate
- Stendere (Evt. med mineralull)
- (Evt. fuktsperre om den skal være oppvarmet nå)
- Innvendige OSB-plater

Dersom du senere vil ha den oppvarmet men ikke monterte fuktsperre, så legger du bare den direkte på OSBen, og klasker et tynt platelag utenpå (OSB, x-finer eller gips).

Om du monterer kledningen rett på stenderne, og senere vil isolere, må du enten rive kledningen og lekte ut eller lekte inn en vindsperre fra innsiden. Å lekte inn fra innsiden medfører at alle vindsperreplatene må kappes for å passe mellom stenderne som er arbeidskrevende, samt at platen+lekt stjeler 20 - 40mm av isolasjonsmengden.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 730     Bærum     0
Hvorfor ikke bare isolere og plateslå veggene innvendig med en gang? Smile

Tanken er vel at dette i første omgang skal være en red kaldbod. Men den er bygget som et tilbygg til uthuset som er oppvarmet og om behovet senere skulle endre seg er det fint å kanskje innlemme denne i uthuset (hobbyrommet) Panelen er sammenhengende så den blir montert med lufting. Blir også tømmermannspanel