50    1    0  

Åpen trapp og avslutning mot himling?

 1 724     0
Vi har en rett trapp. Denne var tidligere lukket på begge sider, men nå har jeg mer eller mindre bestemt meg for å la den være åpen på ene siden og ikke bygge opp igjen veggen her.

Når himling nå kommer i lydbøyler og blir foret ned kommer den 15 cm under bjelkelaget. Veggen i etasjen over må jo føres ned tilsvarende for å få en fin avslutning her, men hvordan gjøres dette i praksis?

Panel skal fjernes i etasjen over når jeg er ferdig nede, da blir det gips hele veien. Men hvordan bygger jeg inn noe her til å feste gipsen i på undersiden av bjelkelaget for å forlenge veggen nedover? Lager jeg bare en ramme i riktig høyde og legger inn spikerslag på cc60, så skrur jeg denne opp i bjelkelaget?

Avslutning på himling mot vegg, sparkler jeg dette som et utvendig hjørne eller hvordan løses dette vanligvis?

Litt bilder

Åpen trapp og avslutning mot himling? - chrome_IRC655tx61.png - ProphetSe7en

Fra undersiden mot der himling kommer
Åpen trapp og avslutning mot himling? - chrome_Vo1CqQUci2.png - ProphetSe7en
Trapp sett fra oppsiden, her skal på sikt panel fjernes og erstattes med gips samtidig som kjøkkenet skal oppgraderes.Åpen trapp og avslutning mot himling? - chrome_aCMW2Neacg.png - ProphetSe7en

Ønsket er å få en avslutning på overgangen himling/vegg til noe lignende dette.

Åpen trapp og avslutning mot himling? - chrome_Cvd7ws13RX.png - ProphetSe7en

En siste ting. Som dere ser på bildet lengre opp så er jo ikke trappen noe fin, verken på siden, i trinn eller under. Tidligere var trappen klemt inn mellom to vegger og kled igjen under med panel, men nå som ene siden er åpen og baksiden av trinnene er synlig fra nedsiden lurer jeg på hvordan en går frem for at dette skal se fint ut. Skal det pusses og males, skal det kles inn med noe? Kan jeg sparkle over sår i treverk? Se hvor pilene går på bildet for hvilke flater jeg ønsker å pynte opp.

Har vurdert å lukke igjen trappen under med gips, men vet ikke om det blir spesielt fint med avslutninger osv. Så tror det fineste hadde blitt å fått pyntet opp trappen og malt den skikkelig.

Åpen trapp og avslutning mot himling? -  - ProphetSe7en

Siden av trappen
Åpen trapp og avslutning mot himling? -  - ProphetSe7en


Undersiden

Åpen trapp og avslutning mot himling? -  - ProphetSe7en

   #1
 561     Gjøvik     0
Når du skal ha gips til slutt så lager du et rammereverk cc 60 eller det kan være enklere lage det i OSP , så du har og montert gipsen på, sparkler inn et gipshjørne til slutt.

Underside av trapp og trappe vanger er litt smak og behag. Jeg tror det er penset om du tar fullverdig maler behandling med kvistgrunn og sparkling. Husk at du må ha et rekkverk, så tenker gjennom hvordan feste det osv.
Kasse inn på undersiden blir fort klumpete og for massivt. Bedre at en trapp ser ut som en trapp en en kasse.

Signatur