jaf
   #21
 6,305     tromsø     0
Bilde 1. Står vegg på grunnmur eller går gulv videre ? Står vegg på grunnmur , er det bare å fjerne ? Men det er jo ikke sannsynlig at det er kryssavstiving over grunnmur ?

  (trådstarter)
   #22
 45     0
Nei dette er i 3 etasje ...Wink . Gulvet fortsetter under badet.
Lar det være sånn....de bjelkene jeg avretter med får en liten glippe / skjøt akkurat der der kryssavstivningen ligger det spiller vel kanskje ingen rolle;)
  (trådstarter)
   #23
 45     0
Flere spørsmål Wink burde jeg forsterke noe ytterligere her mellom gulvbjelkene i tillegg til kryssavstiving? Som på bildet.? Eller er det overflødig?

Takk for alle Svar,..lærer sakte men sikkert;)
Avrette bjelkelag 50 talls hus - 20220428_172757.jpg - Asve
   #25
 125     0
Flere spørsmål Wink burde jeg forsterke noe ytterligere her mellom gulvbjelkene i tillegg til kryssavstiving? Som på bildet.? Eller er det overflødig?

Takk for alle Svar,..lærer sakte men sikkert;)

Eg ville slisset av falsen på sponplatene der de går mot veggen, og kubbet mellom bjelkene sånn du har vist på bildet. Det står nok i leggeanvisningen for platene at alle avslutninger skal understøttes. Du kan med fordel bruke noe med litt bredde, slik at kubbingen også kan limes under bunnsvillen i veggen. Da unngår du knirk og at luft kan trekke gjennom isolasjon og inn i rommet (greit å unngå i gamle hus der det gjerne finnes asfaltpapp og andre herligheter i konstruksjonen). Pass på at høyden på kubbing passer med avrettet bjelkelag.
  (trådstarter)
   #26
 45     0
Ja takk...har skjønt at det er lurt !)
Men tenker du at kubbingen vil føre til knirk selv om jeg limer de til sponplater?
Det er uansett noen cm som må avrettes ettersom bjelkelaget nok er lagt med temmelig store avvik i utgangspunktet så kubbingen ville ikke ha fluktet under bunnsville et eneste sted tror jeg...hvis jeg skjønner rett ?

Det var et slags rupanel helt ned i bjelkelaget. Så ikke poenget med å fjerne dette siden jeg vet akkurat hva som er i veggen så jeg satt opp dampsperre mot yttervegger / tak og lot rupanel være på utsiden av plasten så det skal ikke trekke så mye inn der lenger heldigvis, . Fra utsiden er det dobbel vindsperre gips+duk samt luftet kledning og alt ble renovert utvendig i 2015 , før jeg kjøpte .

Det eneste de hadde satt igjen var en gammel papp med noe sølvfolie på utsiden inn mot rupanelet så jeg borret en masse hull gjennom rupanel og søvpapp før jeg plastet innsiden for å sørge for god nok utlufting ..etter råd fra folk her inne blant annet når jeg tidligere renoverte soverommene. Der tok jeg ikke opp gulvet ettersom det var rimelig jevnt så jeg fikk lagt et nytt gulv over relativt greit Wink


Andre siden av rommet mot badet får jeg ikke understøttet avslutningen med kubbing da det ligger et metallbånd i veien som er spent over de ytterste bjelkene. Kubber jeg Bare så nær kanten jeg får til da ?

Det åpenbarer seg at det er dette metallbåndet sin skyld at jeg må legge hele gulvet på nytt....da grangulvet fra 1953 hadde en stor bul midt på akkurat der metallbåndet ligger under. Denne var det rett og slett ikke mulig å legge noe over så ...ser ut som bjelkene har seget litt men selve metallbåndet har ikke gitt etter så da ble det en forhøyning i gulvet. Samme har nok skjedd i etasjen under .


Det pu limet jeg fikk anbefalt her er veldig effektivt !
Første jeg gjorde Var selvsagt å søle ut over hele hånda når jeg Skar av åpningen på flaska men fant fort hanskene etter det Wink

Kan jeg bruke det limet til å lime sponplater og ?
  (trådstarter)
   #27
 45     0
Tjohei. Ble litt stopp i prosjektet med coronapause og diverse men mer jeg klar for å skru og lime undergulv....men ett spørsmål..hvilken lim bruker jeg til å lime sponplater?

Har igjen endel pu lim som jeg syntes funket veldig godt til å lime bjelkene når jeg avrettet .er det innafor å bruke dette under platene og ? De gamle bjelkene var litt skakke så de nye bjelkene jeg avrettet med og littskjeve her og der selv om toppene er i vater tenkte jeg det var lurt med et lim som fylte litt her og ?

...hva med skjøter...pu lim ekspanderer jo .noe som er fint på bjelkene men kanskje ikke i skjøter?
Noen erfaringer?
Ser på forrestia sin video at de bruker et trelim for vinter ?


Takk for hjelp Wink

   #28
 6,403     Akershus     0
Bruk trelim, vi brukte det vi hadde tilgjengelig, vinter eller sommer. Det går også fint med sponplatelim om man ikke har på for mye...


.Thag
  (trådstarter)
   #29
 45     0
Hei...vanlig trelim altså...så jeg burde ikke bruke pu trelim som jeg allerede har liggende?;) som denne
Avrette bjelkelag 50 talls hus - 260240_7311980141717_.jpg - Asve
   #30
 6,403     Akershus     0
Om det er problemfritt at det ekspanderer kan du bruke det. Med det faktum at jeg aldri har brukt PU-lim til dette i bakhodet, innbiller jeg meg at det kan bli klunder om man f.eks. bruker dette i not-fjør sammenføyninger...


.Thag