69    1    0  

Blåseisolering som lydisolering

 1     0
Jeg har kjøpt et hus fra midten av 70-tallet. Det er svært lytt mellom etasjene, vi planlegger derfor å lydisolere. Selskaper som tilbyr blåseisolering sier det lydisolerer, men er det ikke en en isolering med lav tetthet og derfor lydisolerer dårlig? Er det noen som gjort dette i etasjeskiller og kan si noe om det var effektiv lydisolering?

Når man først har et selskap i huset som blåseisolerer tenkte jeg isolere veggene. Noen med erfaring av om det er verdt å gjøre det på et hus fra 70-tallet eller burde det være eldre?

Hadde også vært interessant å høre prisen dere betalte.

TSt
   #1
 14,660     0
Jeg forsøkte det der jeg bodde før og det var tilnærmet ingen virkning.  Trolig fordi en ikke stopper luft bevegelse på noe måte.  Når en lager lydhimling benytter en to lag gips med fleksible fuger iallfall på det øverste.  I tillegg bør platelag kobles fra konstruksjonen med lydbøyler.  Det hjelper kanskje noe men så kobler en kanskje flatene over og under bedre sammen så en ender opp med omtrent 0.  

Vegger fra 70 tallet skal jo ha isolasjon så kan jo ikke ha blåseisolasjon i eksisterende vegger.  Fores de inn eller ut er det jo mulig og benytte her men ikke det mest vanlige.  Isolasjon ble vanlig å bruke på slutten av 50 tallet.  Men varierer sikkert en del.