41    3    0  

Branncelle og ventilasjon - plassering?

 100     0
Hei.
Jobber med oppussing av leilighet bit for bit i en horisontaldelt firemannsbolig av tre. Det er et gammelt hus uten branceller, men tenker å bygge i henhold til krav om blant annet branceller. Taket blir foret ned i forbindelse med forføring til balansert ventilasjon som eg ønsker å felle inn i himlingen.
Det er undrer litt på er hva som er vanlig eller best i forhold til plassering av brannhemmende lag (dobbel gips) og ventilasjonsrør. Det er mulig å legge dobbel gips før nedforing, men det er lettere å gjøre det etter nedforing.
Min logikk tilsier at dobbel gips over ventilasjonsanlegg er best, men lurer litt på hva som er vanlig og mulig?
Dersom ventilasjonskanalene går over gipslaget vil det kreve brannsikring av ventilasjonsrør tipper eg?


HSt
   #1
 31 980     Lillestrøm kommune     0
Ventilasjonsrør fores med brannsikker isolasjon ved brannskille i næringsbygg så det er vel naturlig at brannskille går utenfor rørene, evt må rør sikres så brannskille innenfor faktisk virker
  (trådstarter)
   #2
 100     0
Hmm ja det var det eg fryktet også. Vel det blir jo mer ryddig på den måten, be då legge grunnlaget utenfor/ovenfor ventilasjonen. Da må eg bare ta hensyn til vertikal gjennomganger gjennom som sikkert må sikres med egnet brann fuge/skum/isolasjon. Det blir mer jobb nå, men når det er sagt kan det jo hende det forenkler arbeidet videre.
   #3
 2 963     Sørlandet     0
De må stort sett isoleres på baksiden av gjennomføringen. Du må også inn med brannspjeld (passiv).