39 558    9    20  

Bruk av 6mm rehabiliteringsgips til oppussing

 264     Nordland     9
Hva er erfaringene med bruk av 6mm rehab gips, og er det noe spesielt jeg må tenke på før jeg evt går i gang? Skal pusse opp et stort oppholdsrom som i dag er kledt med malte sponplater. Disse har spor/fals i alle skjøtene, og det ser litt kjipt ut. Hadde egentlig først tenkt å legge huntonitt ferdigmalt panel, men har gått bort fra det. Vi ønsker helt slette vegger, og det høres veldig enkelt ut å legge denne gipsen. Enkelte sier at den bare kan limes på, og at man ikke trenger skru.... Trenger litt tips her. Fordeler og ulemper med disse gipsplatene? Ting å være obs på? Eller kan det kanskje heller være en ide å helsparkle eksisterende sponplater for å få de helt slette?

   #1
 5 524     2
Rehabgips fungerer helt flott til det formålet du beskriver. Vi har brukt det utenpå eksisterende gipsvegger, der det ikke lot seg gjøre å fjerne forrige eiers tapet.. Resultatet har blitt bra.

Det viktigste er at veggen bak er rett og fin. Hvis det er store ujevnheter vil platene bule evt brekke.

De bør limes, ikke skrus. Jeg har typisk brukt en kombinasjon. Har limt platene, men skrudd litt her og der likevel. Men det holder ikke med bare skruer.

Platene er veldig tynne, og skades lett under transport etc. De holder f.eks. ikke sin egen vekt. Men det gjør dem også enklere å transportere ift vekt. De er også smalere (90cm) enn vanlig gips.

Jeg har ingen problemer med å anbefale rehabgips til ditt bruk. Det vil være ekstremt mye enklere enn helsparkling, og sannsynligheten for bra resultat er mye høyere enn om du skulle helsparklet. Vi har gjort begge deler, og jeg er ikke i tvil om at rehabgips er en bedre løsning.
   #2
 44     1
Helsparkling av sponplater med mindre det er strie el. på veggen blir neppe stor suksess , blir nok en del oppsprekking fra bevegelser i sponplatene da.

Rehab gips funker fint det , kan limes eller skrues på veggen , siden du har sponplater bak er ingen av delene noe problem. Ulempen med rehab gips er jo at de er 90cm bred så det blir noen ekstra skjøter å sparkle kontra vanlig gips , hvis det er noen lange vegge. Vær opps på at rehab gips er litt hardere å kutte (mer armering i de) og pass på forsenkingen av skruene i platene.

Personlig hadde jeg gått for vanlig gipsplater, men det er mest fordi jeg hater å sparkle og vil ha minst mulig skjøter :)
   #3
 5 524     2
Vanlig gips bygger dobbelt så mye som rehabgips.
Jeg har aldri tenkt at rehabgips er vanskeligere å kutte enn vanlig gips.

Sparkling må til uansett, men det betyr ikke veldig mye at du får et par ekstra skjøter med rehabgips når du først er i gang. Anbefaler at du legger rette, kappede kanter mot hjørnene på rommet. Da trenger du bare dra over en stripe akryl til slutt og hjørnet er klart. Dersom du legger plater med fals mot hjørnet må du sparkle og resultatet blir mest sannsynlig styggere. Bruk falsene der de møter en annen fals på en annen plate.
  (trådstarter)
   #4
 264     Nordland     1
Høres ut som jeg kommer til å bruke gipsplater. Smile Å bruke rehabgips vil hos meg uansett ikke gi så veldig mange ekstra skjøter å sparkle. Dessuten har jeg en nabo som skylder meg x antall timer arbeid. Han er maler og er "ekspert" på dette. Hvordan ligger det an sånn ca med pris på rehabgips?
   #5
 5 524     1
Du bør komme et stykke under hundrelappen per plate for vanlige (250x90-plater). Rundt 90,- per stk eller noe slikt kanskje?
   #6
 176     ski     0
heisan jeg har etterskrudd alle sponplater og helsparklet alle vegger i huset,lagt armeringsduk og malt tre strøk. vil vel si att det er litt enklere en å drive med gipsplater og trekke ut alle stikkkontakter og utforinger\gerikter i hele huset.
Signatur