4,588
5
0
Bygge lettvegg - hvordan få slett og fin overflate?
136
Bergen
0
Heisann!
Et nokså grunnleggende spørsmål jeg har her - jeg ønsker å bygge en lettvegg i forbindelse med endring av kjøkkenet. Jeg skal fjerne et innbygget kjøleskap i et høyskap og erstatte dette med et "side-by-side" kjøleskap/frys med 90 cm bredde hvor jeg har lyst til å bygge en lettvegg på hver side av skapet. Denne veggen skal gå fra gulvet og opp til tak og vil bli ca. 10 cm bred og stikke 70cm ut i rommet fra bakvegg.
Hvordan lager jeg denne veggen for å få en slett og fin overflate som kan males hvit, jeg tenker særlig på den delen av veggen som avsluttes ute i rommet (den 10 cm brede flaten på veggen). Skal jeg brukes gips med vinkelstykker som jeg sparkler over og pusser ned?
Et nokså grunnleggende spørsmål jeg har her - jeg ønsker å bygge en lettvegg i forbindelse med endring av kjøkkenet. Jeg skal fjerne et innbygget kjøleskap i et høyskap og erstatte dette med et "side-by-side" kjøleskap/frys med 90 cm bredde hvor jeg har lyst til å bygge en lettvegg på hver side av skapet. Denne veggen skal gå fra gulvet og opp til tak og vil bli ca. 10 cm bred og stikke 70cm ut i rommet fra bakvegg.
Hvordan lager jeg denne veggen for å få en slett og fin overflate som kan males hvit, jeg tenker særlig på den delen av veggen som avsluttes ute i rommet (den 10 cm brede flaten på veggen). Skal jeg brukes gips med vinkelstykker som jeg sparkler over og pusser ned?
- Baderomsbloggen min
....
...
...
Eller du gjærer platene så slipper du noen lister i det store hele på mdf'en. Om du bygger dette nøyaktig er det ingen problem å gjære 45 grader på alle platene så du får en fin avslutning.
Tusen takk for svar! :)
Jeg har satt opp et par lettvegger tidligere, men har strevd litt med disse gipshjørnene med sparkling, pussing og maling. Løsningen med gjæring av kantene høres greit ut, men dette stiller vel høye krav til presisjon? Vil det være best å bruke en sirkelsag eller en stikksag til dette, og bør man bruke en form for "styreskinne" for å få snittet i en rett linje?
Bør man skifte til et finere sagblad ved gjæring av disse hjørnene, evt. hvilket sagblad egner seg til dette?