37    0    0  

Dampsperre overgang mot loft.

 1     0
Jeg har et gammelt hus fra 1920 og skal til å etterisolere en skillevegg for å redusere lyden noe. I den anledning lurer jeg på hvordan jeg skal avslutte dampsperra i taket på riktig måte.

Huset bærer preg av å ha blitt renovert og bygget ut gjennom tidene.

I taket er det plater (MDF tror jeg), dampsperre, isolasjon og så kaldloft.
For oppbygging av skilleveggen, så er det i vertikal retning bjelka som er vist øverst på bildet, et lite over hulrom som jeg la isolasjon i (kan så vidt synes på bildet, helt oppe mot den hvite takplaten), og så isolasjonen på loftet.

Horisontalt avhenger av tidsperioden. Akkuratt der bildet er tatt er det rupanel bak bjelken og så sannsynligvis MDF plate på motsatt side. Litt lengre bort på veggen kan jeg skimte rupanel, plater, plast og så nok en plate. Når jeg demonterte veggen her så var det isolasjon, dampsperre og det jeg vil tippe var en forhudspapp.

Det er verdt å nevne at hele veggen er tilstøtende et annet oppvarmet rom på grunn av utbygginger, og det er kun mot loftet det kan bli kaldt.

Jeg planlegger å legge papp utenpå for å holde isolasjonen på plass og unngå støv, og deretter to lag med gipsplater. Men hva bør jeg gjøre med dampsperra?


Dampsperre overgang mot loft. - dampsperre mot loft.png - paa3