140    3    0  

Dampsperre på eldre hus

 2     0
Hei, 

Vi har et trehus hus fra 1948. Vi driver å pusser opp første etasje og har revet bort noen veggplater og ett lag med brun papp (antar det har vært en type pustende dampsperre?). Bak dette er det et lag med liggende paneling, 10-15 cm isolasjon, sort papp også ytterkledningen. 

Det jeg ble usikker på er hva jeg bør gjøre med dampsperren? Må jeg rive innerpanelingen, sette på plast dampsperre også lektre ut før gipsing? Eller blir dette farlig i forhold til fukt? Er en del vegger vi ikke blir å ta, så dette huset blir nok aldri tett. Eller finnes det et produkt vi kan legge på trepanelingen før vi gipser?

TSt
   #2
 9 439     0
Jeg fant en vegg for 2 år siden som hadde noe slikt på begge sider av en innervegg fra midt på 60 tallet. Det var råte skade i veggen fordi en liten vannskade aldri hadde tørket opp. Så her var det alt for tett. Ville vært usikker om denne ville vært lurt å "glemme" inne i en yttervegg hvis en får mere isolasjon på innersiden enn yttersiden.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Hmm, usikker på om jeg beskrev dette godt nok. Det er da lagt opp slik som vedlagt illustrasjon (til høyre på illustrasjonen). Kunne jeg bare lagt til en dampbrems også kledd veggene med gips? Det er mange vegger som ikke blir tatt, og huset er generelt sett veldig pustene, så blir usikker på hvor lurt det er å tette igjen med en plast dampsperre ved tanke på fukt...?
Dampsperre på eldre hus - Illustrasjon.png - DanielBrox