81    0    0  

Denne veggen er vel ikke bærende?

 156     0
Jeg skal fjerne noen skap som står mellom to rom og sette opp en lettvegg istedenfor. Da lurer jeg på om skapveggene på noen måte kan være bærende? Det er et hus fra 60-tallet. Her er området i plantegning - det er ingen vegger under, bare åpen stue. Takbjelkene går fra topp til bunn i bildet:Jeg tenker å sette opp den nye lettveggen slik, men jeg kjører nok rundt 70 mm (pluss minus) trevirke eller noe sånt i forband med 5 - 10 mm glippe mellom svillene og 15 cm isolasjon for å få litt bedre lydisolering:En titt på loftet viser at bæringen er slik basert på stendere som går opp til taksperrene, samt synlige bærebjelker på kryss og tvers med stendere oppå. Dagens vegg markert i blått:Er det rimelig trygt å rive skapene og så sette opp veggen slik jeg tenker?

  (trådstarter)
   #1
 156     0
Den ene delen av veggen er 3,5 cm tykk og den andre er 4, så jeg tror jeg bare går ut fra at denne ikke er bærende 😅
  (trådstarter)
   #3
 156     0
Skapsidene bærer ikke Smile

.Thag

Takk!

Antar at du med "sider" også sikter til bakveggen i skapene, hehe. Men har du noen formening om det er noe poeng å sette stenderne i forband eller om det gjør veldig lite på lydgjennomgang?

Det forenkler jo isoleringsjobben en del å bare ha dem parallelt, og glippen mellom de to delene av lettveggen skulle vel være det som har mest effekt?