152    7    1  

Dimensjon for "leke" etasje

 15     0
Hei,

Jeg skal flytte inn i nytt hus. på lekerommet er det en høyde på 3.8ish meter. Det jeg tenkte er å bygge en liten lekestue til datteren oppe der men er litt usikker på dimensjonene på trelaget. Spenn er 4m x 3.4m og jeg vil helst at jeg kommer mellom vinduene som på bildet. Planen er å legge gulv og lage trapp opp.

Hvis f.e. 2x6 er for "tjukk" til å passe mellom de to vinduene, er det da mulig å heller lage dobbel eller trippel 2x4 for hver strekk over?

Takker for tips
Dimensjon for "leke" etasje - Capture.JPG - Hochi

   #1
 6 087     Akershus     0
4m er på kanten selv med 2"8" i henhold til bjelkelagstabellen. Med det sagt, om du legger 6" så knekker det ikke, er bare et spørsmål om hvor mye bevegelse man kan akseptere i gulvet. Antar at datteren din kanskje ikke bryr seg nevneverdig om det.

Om du får inn 6" er det selvsagt bedre enn 4"


Men, nå tenker jeg litt fritt her - er det mulig å legge en litt kraftigere en på 4 meters spennet, og så legge noe litt mindre på 3,4metern. Er ikke store forskjellen, men 60 cm er da 60 cm.

Du får da en kant ut mot resten av rommet, men det er kanskje ikke en ulempe?


.Thag
  (trådstarter)
   #2
 15     1
Takker for infoen.

Tanken er å bruke 4m på langs men spennet går over 3.4m delen, dvs. på bildet så ville det vært delen/lengden hvor vinduene er (som er 3.4). Feste da en 4m 2x4 eller 2x6 litt avhengig hva jeg bruker og skrur den i 4 m veggen.

Er ikke redd for at det kan "bevege" seg, men om en kan unngå det så er det jo greit, derfor jeg tenkte å bruke dobbel 2"x6" eller noe som kompensajon for ikke bruke enkel 1"x8". Er det noe "regel" at f.e. en 2"x8" er lik to 2"x6" i styrke hvis de er skrudd sammen?
   #3
 6 087     Akershus     0
Ingen regel der. men dobbel eller trippel 6" skal klare litt. Men husk på at denne kommer til å bære endel vekt...

.Thag
   #5
 6 087     Akershus     0
Bare det at denne bjelken tar halvparten av all vekt alene.


.Thag
  (trådstarter)
   #6
 15     0
Hva tenker du hadde vært beste måten her?
Hadde det vært bedre å lage en supersolid bjelke (f.e. 3 eller 4 x 2"x6" x 3.4m) på 2m punktet på langsiden og satt støtter for denne på begge sidene og så heller lagt 2m strekk mot midten fra begge 3,4m sidene (vinduet og motsatt side). Jeg kunne lagt en ekstra 3.4m på øverste delen men har ikke mulighet til å lage støtte på høyre side på nedeste delen siden støtten da er midt i rommet Smile
Dimensjon for "leke" etasje - f0e7f98f3db34668a6bb3e767eb7da83.png - Hochi
   #7
 3 736     Asker     0
Å legge mange ved siden av hverandre er ikke så effektivt. Styrke har en enormt mye større effekt når man går høyde vs bredde. Er eksponensiell faktor i høyden. Lineær i bredde om ikke jeg husker feil.

Har du vurdert lekenett? Her vil denne «stuen drepe veldig veldig mye av lyset du har.
Signatur