860    16    10  

Er denne sprekken ok i en nystøpt utetrapp med varmekabler?

 155     0
Jeg har fått støpt utetrapper med varmekabler i betong. Da jeg tok av forskalingen sp jeg at det var en sprekk i det øverste trinnet. Er det bare å pusse over, eller er dette ikke bra?
Er denne sprekken ok i en nystøpt utetrapp med varmekabler? - image.jpg - JonB

   #1
 1 064     Sørlandet     1
Håndblandet? Her ser det ut som om det har blitt støpt i 2 omganger eller med for lang pause mellom blandingene med for dårlig vibrering. Det burde vel også vært noe mellom grunnmur og trapp pga frostsprengning/vannintrengning.

Pusser du vil du få problemer med heft før eller siden. Men ingen problem å prøve og vurdere skifer eller flis senere om ikke det skulle holde.

Firma som har gjort dette?
  (trådstarter)
   #2
 155     1
Håndblandet ja. Støpt i en omgang, men kaldt og med ikke-norske karer gjennom et firma. De kommer for å se på dette, samt rettemasse som ikke har herdet skikkelig inne.
Hva burde gjøres mot grunnmur?
   #3
 198     1
Ikke ekspert på dette, men tipper de har slurvet med blandingsforhold. Kanskje både ute og inne.
Da mener jeg man kan få resultater som dette. Spesielt om man ikke vibrerer skikkelig.
HSt
   #4
 16 485     Sørum     1
Klattestøpt synes det jeg ser ut som, jeg støpte sement med flyveaske og et armeringsjern og til å røre med i ringmur på hytta, kanten er speilglatt etterpå. Spørsmål er om varmekablerer ordentlig dekket uten luftlommer.
  (trådstarter)
   #5
 155     0
Usikker på hva som menes med vibrering. De har blandet med tvangsblander og helt oppi en «åpen forskaling, altså ikke betong lever med bil og deretter brukt vibrering til å få betongen til å renne ned i en lukket forskaling.
srn
   #6
 12     1
Hvis varmekabel ligger i slike luftlommer som det er på bildet her, så varer de ikke lenge.
HSt
   #7
 16 485     Sørum     1
Det går an å fjerne luftlommer med en vibrator, en vibrerende pinne, men er det ikke dypt e.l så er det å dytte med enden  av armeringsjern godt nok. Her tror jeg de har fylt forskalingen i flere runder, kan være fornuftig det, men det må gjøres før laget under setter seg og det bør stakes/blandes som jeg beskrev med armeringsjern e.l Dere andre som er vant med å støpe ned varmekabler hva gjør han ?

   #8
 1 064     Sørlandet     2
Usikker på hva som menes med vibrering. De har blandet med tvangsblander og helt oppi en «åpen forskaling, altså ikke betong lever med bil og deretter brukt vibrering til å få betongen til å renne ned i en lukket forskaling.


Man vibrererer eller stamper uansett. For å hindre luftlommer og støpeskjøter (som i ditt tilfelle). Samt at det gir en penere overflate der forskalingen har vært.

Imellom grunnmur og trapp burde det ha vært knotteplast eller ett mellomrom så ikke vannet blir stående mot grunnmur eller renner inn mellom trapp og mur for så å fryse. Her er det vel litt delte meninger og mange trapper støpes fortsatt helt imot. Noen med innborrede dybler for å binde alt sammen og noen ikke.

Uansett For sent nå men som regel ingen krise (står jo tross alt hundrevis av slike overalt i norge) men ville ha fuget om du ser det sprekker om noen år.

Er du fornøyd med finishen sånn ellers? For om bildet er representativt for resten ville jeg stukket til dem ett par tre meislemaskiner....
   #9
 2 606     OSLO     2
blir litt skeptisk når jeg ser dette (jeg er elektrikker). er det blitt god nok omdekning rundt varmekabler?
Hvis disse folka har blanda så tykkt, at de ikke har klart og få det til bedre enn dette, da vet jeg ikke hvordan det er ed kablene i støpen.
T1
   #10
 429     0
Mulig det er et firma, men dette er i hvert fall amatørarbeid. Ut fra bildet ser ikke dette bra ut. Her kan du nok få problemer både med frostsprengning og kort levetid på varmekablene.