227    5    4  

Er gammel isolasjon brukbar?

 259     Oslo     1
Kjelleren totalrehabiliteres. I den forbindelse lurer jeg på om det vits å bytte ut gammel Glava (muligens) i taket? Ellers i andre del av kjelleren var det mest av glassvatt (den hvite sorten). Vil jeg tjene på å bytte ut den gamle Glavaen med ny Rockwool? Vil det ha noe å si for lydisolering/varmetap?
Signatur

jaf
   #1
 5 818     tromsø     1
Jeg liker å bytte til ny rockwool. Den "gamle" kan sikkert brukes på kald loft. Hvis en på kald loft ønsker å øke isolasjon fra 20 til 30cm.
   #2
 104     Møre og Romsdal     1
Dersom isolasjonen er tørr og fin, tjener du lite til ingenting på å bytte den ut. ref kommentar fra ansatt i Glava på facebook for en stund siden.
Signatur
jaf
   #3
 5 818     tromsø     1
Det er veldig stor forskjell på glava fra 1960, som nesten bare er luft og rockwool fra 2020. Den nye dekker mye bedre. Må nesten oppleves. Sees best, når en river gamle hus. Hvor forskjellig isolasjon er. Selv om de i teorien er jevnbyrdige. Tynn glava kan lett sige ned i vegg og etterlate 10cm luft på topp. Som kjøler vegg veldig ned. Vet ikke om den tar opp kondens, og siger ned. Har en 10cm åpning i en vegg, så er isolering nedsatt med 50%.
  (trådstarter)
   #5
 259     Oslo     0
Takk for svar! Denne er nok litt nyere enn 1960, men tenkte at det var fornuftig å bytte den ut, når vi først var i gang med kjelleren. Firmaet som gjør jobben i kjeller mente det var nok å isolere randsonen og la den gamle isolasjonen ligge i gulvet/taket. Gulvet har vert iskaldt tidligere, så tenkte derfor det var fornuftig å bytte ut denne isolasjonen.
Signatur