#11
 249     Telemark     0
er ikke de fleste gips platene fiber armert i dag? har kjøpt/fått gips fra forskjellige produsenter og er lenge siden jeg fikk en som ikke var armert.

de er litt mere fleksible enn vanlig gips, skal litt mere til føre den knekker for å si det sånn..

   #12
 1     Haugesund     0
Tenkte å montere fibergips jeg også. Det er en ny type farmacell fibergips som er spesiallaget for scandinaviske forhold ( sparkelkanter på alle fire sider samt lit mindre i størrelse en de orginale) Disse platene er blitt veldig poulære i Danmark og Sverige. Der har salget eksplodert etter at den nye typen ble introdusert for et år siden. Platene er tyngre en gips  og dyrere,  platene festes med kramper , spiker eller skruer, og de har god bæreevne med vanlig skrue.
  (trådstarter)
   #13
 203     0
. er det flere leverandører som har dette. kom bare tilfeldigvis over de på hunton sine sider. vil gjerne lydisolere noen rom i huset og syns dette virket som et bra produkt.om de er dyrer en vanlig gips så slipper en likevel unna me bare ett lag med fibergips. sammenlignet med 2 lag vanlig..
hro
   #14
 1 574     Trondheim     0
Fysikkens lover er de som gjelder. Jeg har vansker med å finne en som beskriver glassfiberarmeringen tilsvarende at "dødheten" i materialet blir dobbelt så god. Kan godt være at det blir litt bedre isolering med en 13 mm glassfiberarmert plate - i forhold til en 13 mm "ordinær" - men at det tilsvarer 2 x 13 mm blir meg vanskelig å forklare.

For lydisolering er det viktig å ha "død" masse som absorberer lyden - og derav vil jeg mene bestemt at dobbelt lag er bedre enn et glassfiberarmert - åkke som.

Signatur
   #15
 1 452     1
Er det det samme som robust gips?
Og hvor mye betaler dere for kvadratmeteren?

Jeg fikk en pris der den kostet rundt 15-16 kr mer for kvadratmeteren enn vanlig gips.

   #18
 173     Oppland     0
Platene er IKKE glassfiberarmert, som det blir snakket om lenger oppe i tråden, her er info sakset fra hunton.no:

Fermacell Fibergips består av 80 % gips og 20 % papirfiber. Naturlige råstoffer blandes med vann og presses under høyt trykk til en homogen masse – uten tilsetning av bindemidler. Resultatet er sterke, økologiske fibergipsplater som allerede ved étt lag gir bedre fordeler enn to platelag med kartonggips!

Vekt som kan henges i Fermacell fibergips:
30 kg i en skrue
50 kg i en skrue med plugg

Brannhemmende
Ètt lag med Fermacell fibergips kan i konstruksjon gi dobbel så høy brannmotstand som étt lag med vanlig gipsplate!


Lyddempende
Fermacell fibergips gir deg unik lydreduksjon allerede ved ètt lag!

Med Fermacell fibergips slipper du unna med étt lag, der du tidligere har brukt to lag med gipsplater. Platene kan skytes fast med kramper.
   #19
 1 452     0
Jeg leste i en annen tråd her på forumet at robust gips er armert med glasfiber. Men det er kanskje feil det?
   #20
 173     Oppland     0
det vet jeg ikke noe om, men så er det heller ikke robust gips vi snakker om her, fermacell platene fra hunton er gipsplater iblandet papirfiber.