286    5    0  

Etasjeskille i betong 1960-hus

 9     0
Hei,
Vi har kjøpt et rekkehus fra 1960 og av ren nysgjerrighet lurer jeg på materialet som er brukt i konstruksjonen. Det er et murhus. Fra kjeller kan man se etasjeskilleren, det ser ut som type leca-plank lignende elementer, meget porøst materiale. Har noen kjennskap til dette? Holdbarhet og styrke? 
Det er ganske stor lysåpning i stua og lurer jo litt på hvordan de dimensjonerte på den tiden 🤔 

Takk på forhånd for svar 😀

  (trådstarter)
   #2
 9     0
Ja det er mye mulig det, ligner veldig.
Er dette et godt og holdbart konstruksjonsmateriale?
   #3
 443     0
Jeg har ikke så veldig stor erfaring med det, men såvidt jeg vet så er det greit det. Kommer sikkert andre her å svarer etter hvert som har mer kunnskap og erfaring.
  (trådstarter)
   #4
 9     0
Har sjekket litt rundt på nettet og det er nok siporex ja. Om noen han erfaring eller kunnskap om dette så tar jeg gjerne i mot svar 👍🏻
   #5
 844     Oslo     0
Vanskelig å si noe om porebetongen på den tiden. Har skjedd en revolusjon på pussiden siden da, men er usikker på om det samme gjelder selve elementene. Dagens dekkeelementer kommer i lengder opp til 6 meter. De fleste som bygger i porebetong bruker også dekkeelementer både i etasjeskillere og tak. Funker greit hvis du ikke har for høye krav, men de suger på lyd. Har selv tenkt å bygge i Ytong, men dropper dekkeelementene.