199    8    0  

Etterisolere loftet?

 7     0
Vi kjøpte oss et hus fra 1980 i sommer, og de fleste vinduene er fra byggeår. Nå som kulda begynner å komme våkner vi med dugg på alle de gamle vinduene.. Innser jo at det kanskje er på tide med nye snart, MEN vi har en god del annen oppussing også på agendaen. Vil det hjelpe å evt "bare" etterisolere loftet? Det er isolert, men å slenge på 10-15cm til med isolasjon er nok ikke helt dumt kan jeg tenke meg? 

HSt
   #1
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Kjøpe en luftfuktigsmåler (f.eks Clas O) og finne ut hvor fukt kommer fra. Hva slags ventilasjon er det i huset ? (Antar veggventiler med avsug fra bad ?)
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Aha! Jepp, veggventiler. Ikke på soverommene da, der er det bare ventilene på de gamle vinduene. Avsuget på badet er ikke mye å skryte av da, så der må vi få på plass en til veggmontert vifte.

Drømmen hadde jo vært balansert ventilasjon i huset, men det koster vel en hel masse, og de pengene har ikke vi akkurat nå...
HSt
   #3
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Sett rullgardin e.l. litt på,skrå så du hjelper vindus ventilen på soverommet. Sett badedøren opp og se om det hjelper
   #4
 10     0
Kan det være en løsning med en enkel passiv lufting, med rør opp til en lufteventil som sitter høyere på huset?
   #5
 19 916     Akershus     0
Fukt på vinduene? Er dette mellom glassene, eller nederst i hjørnene, men på innsiden?

I siste tilfelle har dere for lite ventilasjon i huset. Ikke tørk tøy inne, la baderomsvifta gå på redusert fart døgnet rundt. Eksperimenter med å sette ventil på soverom åpen og gløtt på dørene til badet.
Signatur
   #6
 183     Trondheim     0
Sjekk også kjøkkenvifte. Den kan kanskje også stå på laveste knepp for økt avtrekk. Dette var kanskje også dimensjonert inn originalt og kunne muligens ikke skrues helt av. Har den vært byttet i ettertid?

Jeg bor i et eldre hus i fra 1960t, med mekanisk avtrekk over tak. Kjøkkenvifte er original og den trekker litt luft når den står på laveste trinn.
   #7
 183     Trondheim     0
Økt isolasjon bedrer vel ikke problemet med fuktig luft?

Står ventilene på de gamle vinduene åpne?

Hos mind foreldre med hus i fra 1920, var det mye kondens på vinduer og problemer med maling som løsnet i vinduskarmen. Problemet ble bedre om ikke borte etter installasjon av varmepumpe. Fikk bedre sirkulasjon og utbytting av inneluft, sikkert fordi det ble noe mer lekkasje av inneluft ut.

   #8
 19 916     Akershus     0
Hadde problemet i nybygget hytte 2000 før vi fikk montert avtrekket på bad. Med det på og ventilene og dørene på soverommene på gløtt, er problemet borte. Soverom samler mye fukt.
Signatur