5 002    5    0  

Etterisolering: Lekte ut innervegg?

 23     0
Hei folkens!
Har akkurat kjøpt meg ett hus som var bygt i 1963.

Her er det litt forskjelligt som skal gjøres, og en av dei tingene er mere isolasjon i veggene. Det er 10cm i veggene nå, og eg vil i hvertfall ha 20cm.

Er ikke så interessert i å rive av kledningen å lekte ut, med 10-15cm ekstra så ser det ut som att huset "henger" på grunnmuren. Er mere interessert i å lekte ut innvedig.

Med tanke på att litt areal vil gå bort, så er ikke det noe problem. Rommene i huset er store nok. Men er det andre ting eg bør tenke på? Vil dette medføre noen problemer?

   #1
 406     Akershus     0
Jeg ville anbefalt å isolere utvendig. Med tanke på kvadratmererpriser på 20-30.000 på mange eneboliger, blir det veldig dyrt å isolere innvendig.
Ken
   #2
 143     Oppland     0
Jeg ville også etterisolert utvendig. Ikke lett å få kontrollert, men hvis det av en eller annen grunn ikke står ei remse med isolasjon på kant rundt ytterst i bjelkelaget slik det skal gjøre, kan det være svært fordelaktig å ta etterisoleringa ute slik at man får dekka bjelkelagskanten med f.eks 5 eller 10 cm ekstra. Siden huset ditt er fra 1963 er kanskje ytterkledningen snart moden for utskifting også?
   #3
 22 352     Akershus     0

Er ikke så interessert i å rive av kledningen å lekte ut, med 10-15cm ekstra så ser det ut som att huset "henger" på grunnmuren.


Gratulerer med "nytt" hus.

Jeg vil også anbefale å isolere ute, også pga fuktsperre og el-installasjon. Hvis du ikke vil at huset skal henge kan du isolere kjelleren også.
  (trådstarter)
   #5
 23     0
Takk for alle svar!

Med tanke på kvadratmeterpris, så har ikke de så mye å si her eg bor. Bor laaangt ute på landet:)

Blir antagelig en kombinasjon med litt isolasjon innvendig (ikke alle rommene i huset) og litt isolasjon utvendig isolasjon. Kledningen er gammel, så det er nok greit å få skiftet den ja. Og når eg isolerer opp litt innvendig så blir det fint å legge skjult el-installasjon.

Så eg tror det er dette som blir løsningen. Men skifte kledning blir nok ikke gjort før neste år. Får starte inne med badet og kjøkkenet først:)