6 144    8    0  

Etterisolering: Plassering av lekter og valg av vindsperre

 265     0
Uisolert hus fra 50-tallet i bindingsverk. Altså bygget med stående stendere med ca. cc100. River utvendig kledning, isolerer mellom stendere, og har tenkt å lekte ut 48mm til for å isolere med 5cm ekstra. Jeg skal ha stående kledning. Spørsmålet er hvordan jeg skal lekte ut. Hvis jeg forer ut veggen ved å legge horisontale lekter som jeg egentlig hadde tenkt, og deretter vindsperre, så får jeg ikke klemt skjøtene på vindsperren med de stående sløyfene som skal sikre utlufting bak kledning. Hvis jeg forer ut veggen med stående lekter så får jeg klemt vindsperre med sløyfene, men ikke kryssisolert, det blir mye svinn på vindsperre(pga ikke cc60) og langt mellom spikerslagene for lektene som skal holde på kledningen.

Hvordan er det best å gjøre dette? Er det ok å bruke vindsperreduk til dette?

   #1
 23     0
For det første, æ e kun hobbysnekker, stort sett egenlært men veldig glad i å lese meg opp på diverse løsninger og produkter.

Så til mitt forslag:

Isola leverer en vindsperre som heter tyvek og kommer i tre meters bredde, med tanke på å dekke en etasje i slengen og legge vindsperren horisontalt. For å få klemt skjøtene mellom etasjene må man kanskje fortsatt improvisere litt... Kanskje det går fint å legge to stk 24mm lekter og klemme mellom disse?

Lykke til!  :)

PS:Har enebolig fra 56.
  (trådstarter)
   #2
 265     0
Hei! Det var igrunn ikke så dumt! Tror det kan være en grei løsning! Takk for tipset!

PS: Man skal ikke kimse av hobbysnekkere. De er ofte over gjennomsnittet interessert i å finne hvordan og hvorfor ting gjøres. Det er ikke alt som står i læreboka..  ;)
   #3
 91     0
hva med å sette inn ekstra stender slik at du får det på cc50, på med papp, og 12mm feder på stenderene igjen og 36x48mm lekter vannrett, da har du lufting og klemt pappen.
   #4
 740     0
Hei:)

Ser problemet ditt, og min løsning på dette vill være:

Først rivd av all gammel kledning osv..
Så hadde jeg tatt et valg for utvendig eller innvendig utlekting.
Lettest er nok innvendig med regner med at du vil bevare innevegger osv..
Så da hadde jeg slått opp 36*148 på cc60 mellom de gamle stenderne dine, så slått på 36*48 utenpå disse igjenn da får du 20cm isolasjon i veggen.
Deretter vill jeg slått på asfalt/gips som vindsperre utenpå igjenn, og da bruk tyvek striper på hjørner og rundt vinduer og dører.
Utenpå asfalten må du da sløyfe på cc60, slik at de ligger utenpå utlektningen, deretter lekter du veggen og setter opp ytterkledningen din.
Oppretting må du også selvfølgelig regne med her
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 265     0

Dere mener å sette inn 36*148 stendere fra innervegg og ut slik at disse bygger lenger ut enn gamle stendere? Dvs at man bygger opp ett helt nytt reisverk på cc60 som ny yttervegg skal henge i? Høres ut som en mye dyrere løsning, men man får rettet opp ujevnheter i veggen samtidig så det er kanskje aktuelt. Den gamle veggen er ikke akkurat snor-rett.  :-[
   #6
 740     0
Vis du gjør det sånn, får du stolper på cc60..
Du må ha en lønsing som går opp på cc60 sliik at vindtettpalter og sløyfer,lekter får spikerslag Wink
Signatur

   #8
 740     0
Tyvek vindsperre kan du også bruke;)
Men husk på at du må få spikerfeste for sløyfer og lekter.
Signatur