185    5    0  

Fjerne deler av en forskalingsblokk(?) uten konsekvenser for bæringen

elf
 93     Trondheim     0
Bildet viser hvordan det ser ut mellom garasjeportene mine. Oppå denne blokken står det søyler som bærer en limtredrager. Har den delen av blokken som stikker ut en funksjon, eller kan den meisles bort uten å påvirke bæringen?
Fjerne deler av en forskalingsblokk(?) uten konsekvenser for bæringen - IMG_0204.jpg - elf

Ikke bry dere om strømledningen, den er defekt.

HSt
   #1
 22 700     Sørum     0
Selv med kanten så er dette et dårlig fundament synes jeg.  kanten er kritisk for at betongen ikke skal tippe ut av blokken tenker jeg.

Hos meg er det støpt et fundament bak veggen i tillegg.
TSt
   #2
 6 128     0
Hvis en kutter dette blir det en smal firkant som veggen står på og som er mye høyere enn den er bred og som kan velte enten innover eller utover. I tillegg kan dette fordele trykket noe hvis sålen er tynn forran.  Hvor tykk er platen ?  Hvis den er tykk kan en avlaste limtredrager og få armert opp en støpt kloss istedenfor men da må det være noe godt å feste i kanten.  
elf
  (trådstarter)
   #3
 93     Trondheim     0
Så hvis jeg ønsker å fjerne noe i bredden bør det lages nytt fundament? Og da bør plata være av god tykkelse? Jeg vet ikke hvor tykk plata er, er det bare å grave litt foran og sjekke?

Jeg ønsker å fjerne en del av den klossen for å få satt inn bredere garasjeporter, men skjønner nå at det ikke er så lurt uten å støpe nytt fundament.

Er det en dårlig idé å få satt inn nye porter uten å røre klossen også? Garasjen har stått i 30-40 år, men det kan jo være flaks at det har gått bra til nå.
TSt
   #4
 6 128     0
Jeg tror jeg ville forsøkt en ny støpt kloss. Sette et par stolpestøtte av største utgaven. Disse finnes i opptil 60 cm høyde. Borre i gulvet først på innsiden. Kan jo evt legge på en stålprofil også i mellom som også støpes ned. Klossen bør være noe inn på innsiden hvis du ikke vet hva kanten bærer. Ha noen armeringsbiter nedi ved siden av.
Fjerne deler av en forskalingsblokk(?) uten konsekvenser for bæringen - Stolpestøtte.jpg - elf
elf
  (trådstarter)
   #5
 93     Trondheim     0
Har gravd litt og kom ikke til bunnen av plata, men den er minst 13 cm tykk der jeg målte.