99    2    0  

Fjernet leire i etasjeskille, veien videre ?

 46     oslo     0
En bekjent driver med totalrenovering av leilighet. I forbindelse med dette har etasjeskille med leire blitt sugd ut. Isolert med Rockwool og gulvspon direkte på bjelkelag, før ny parkett. So far so bad... De 12 tonnene med leire hadde visst en støydempende effekt mot nabo under..  Nå kan man lett ta den dype samtalen med naboen uten å forlate sin egen stue.... Noen tips på veien videre ?  Leire back inn, støpe såle på spon, andre ideer ?

   #1
 100     0
Tja, hvis din bekjent har litt takhøyde å ta av, så kan han lirke løs parketten og støpe noen centimeter på toppen? Det er ihvertfall vesentlig mindre drastisk enn å demontere undergulvet også. Evt. noen lag med gipsplater før parkettunderlaget. Mye av poenget er at det må være lufttett og flere forskjellige materialer med forskjellige akustiske egenskaper (tunge materialer tar lavere frekvenser så vidt meg bekjent). Til slutt er en runde fugemasse i alle kroker er nok også lurt.
TSt
   #2
 6 349     0
Flytende gulv med trinnlydplater på toppen for å ta trinnlyd.  Kan være vanskelig når tetting helst bør være på hver side av isolasjonen og ikke i kontakt med hverandre. (Lydbøyler f.eks.)   Har nabo behov for nye tak ?  Hvis ikke har noen forsøkt å fuge ovenifra mot eksisterende tak hos nabo under og fått effekt fra dette ?  Har beskrevet mange ganger før at jeg har bodd et sted der alle litt lettvinte ting ble prøvd i huset. (Legge noe oppå gulvet, blåse inn isolasjon, tak senket men vet ikke hvordan siden det var gjort.   Hadde jeg visst at jeg ble boende der så lange skulle vi tatt ned senket tak og startet helt på nytt og gjort alt riktig fra starten. Pass på at det kan være luft spalte inne i vegg forbi etasjeskille som også kan bidra.