14 363    12    0  

Fjerning av bærevegg

 2     0
Hei!

Jeg skal fjerne en bærevegg i armert betong. Denne er ca 150 cm bred og 250 cm høy. Jeg holder til i 1. etg i en 4 etg blokk fra 60 tallet. Jeg har søkt borettslaget om tillatelse og ått godkjenning mot at det settes opp en drager.

Men hva gjør jeg så videre? Om noen kunne forklart meg prossessen i dette og hvilke steg, og hvilke type håndverkere jeg må kontakte hadde det vært topp. Kan en person gjøre alt dette, eller må mange inn på forskjellige tidspunkt osv?

Noens om har peilig på ca totalpris?

Takker for alle svar og tips!

   #1
 71     Fredrikstad     0
Dette kan være skummelt.
Anbefaler deg å leie inn et seriøst firma for å ta denne jobben.
Signatur
   #2
 22 352     Akershus     0
Det er ikke lett å gi noen ca pris. Rimelig blir det neppe. Desto større spenn desto verre blir jobben. Konstruksjonen av blokken må undersøkes, vekt og krefter må beregnes.

Jeg ville tatt kontakt med et firma som har drevet med slikt lenge, eller ihvertfall hørt med en byggingeniør eller arkitekt om det er mulig å gjøre dette på en fornuftig/rimelig måte.
   #3
 266     Øst Finnmark     0
He-he, hvis du begynner å jobbe med dette sjøl og det går galt med det herlige resultat at hele blokka kollapser på grunn an en fjernet bærevegg. Da kan du reise dit Donald Duck pleier å reise når ting ikke går som planlagt, til "Langtvekkistan" ;D
   #4
 212     Sør-Trøndelag     0
Ta kontakt men en rådgivede ingeniør du, dette kan ikke en arkitekt hjelpe deg med.
Ikke for å stikke kjepper i hjulene for deg; men det er ikke sikkert det er tilstrekkelig med en bjelke, men det er sannsynelig.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Jepp! Bare så det er sagt: jeg har ikke tenkt til å gjøre dette på egenhånd nei Wink Da tror jeg det kunne fort blitt kaos ja.

Dersom det er firmaer som gjør dette. Kan noen gi meg noen navn?

Jeg tok idag kontakt med en såkalt Rådgivende Ingeniør som skal lage noen tegninger og regne litt på det osv.

Men er det ingen som har noen erfaringer med et lignende prosjekt ifh til et overordnet prisoverslag? Er det liksom snakk om 10.000 kr eller 70.000 kr.

Kunne noen kanskje mene noe om mitt prisoverslag:
- Rådgivende ingeniør: 6 timer x kr 850 = ca kr 5.000
- Snekker til "sikring" av tak for riving: 4 timer x 600 = ca kr 2.500
- Riving: kompis som jobber med det gjør det: 10 timer x 250 kr = ca 2.500 kr
- Snekker til oppsett av "drager"
      og nedmontering av "sikring": 10 timer x 600 kr = ca6.000 kr

Jeg bidrar med bæring og sjauing og det jeg kan gjøre.

Totalt:kr 16.000

Takker for alt av tips og tilbakemeldinger. Er som dere skjønner ikke kyndig på området, og bommer antagelig stort med mine estimeringer?

   #7
 1 096     Skjetten     0
- Snekker til "sikring" av tak for riving: 4 timer x 600 = ca kr 2.500  -- Tror du fort kan sette av en dag på dette. Dvs. 8 timer x 600,-. Dvs. dobbelte...- Riving: kompis som jobber med det gjør det: 10 timer x 250 kr = ca 2.500 kr

Riving kan vell "alle" gjør, men om det blir han eller deg så gjør det så har du det nå med i prisen.

- Snekker til oppsett av "drager"
      og nedmontering av "sikring": 10 timer x 600 kr = ca 6.000 kr


Her går det nok to snekkere, og for sikkerhets skyld ville jeg skrevet en arbeidsdag på to snekkere. Dvs. 16 timer.Jeg bidrar med bæring og sjauing og det jeg kan gjøre.


Er snekker selv, og stygt å si det. Men prøver å unngå å ha kundene med i arbeidet og vil helst ha dem på avstand. Så lenge man da ikke er bekjent av den man jobber for, da blir det jo en annen sak. Og igjen, så vil en jo kunne involvere kunden mer i arbeidet.


Vær klar over at snekkerfirmaet vil nok levere drager til deg og div. annet matrial som går til jobben de er involvert i... 
Signatur

obv
   #8
 13     0
Du må helt sikkert søke Plan og bygg der du bor. I tillegg trenger du en ansvarlig utbygger med minst klasse 2 godkjenning siden det er snakk om et borettslag.

   #9
 22 352     Akershus     0

- Snekker til oppsett av "drager"
      og nedmontering av "sikring": 10 timer x 600 kr = ca6.000 kr

Dette er et trehus? Da blir det mye enklere å gjøre jobben enn i et murhus.
   #10
 969     0
Ta kontakt med et ingeniør firma inne bygg teknik eller arkitekt for å prosjektere dette. Her må du være på den sikre siden.her MÅ du bruke firma til alt som har med riving bærevegger og nye jern drager. sjekk at de har forsikringen i orden. jeg ville ha brukt en av de store entreprenør selskapene til dette. dette er ikke et hage gjerde du skal sitte opp husk det.ikke bruk "tjomier"eller venner til dette bruk firma så får du regning på jobben    Wink
Signatur