309    6    1  

For mye isolasjon tømmerhus (laft)

 4     1
Hei,

Har nå lest meg igjennom diverse tråder her på forumet når det gjelder isolering av tømmerhus men er mange variasjoner og finner ikke et godt svar på min problemstilling.

Eier et tømmerhus hvor hele huset er isolert innvendig men ikke isolert utvendig, men på tross av dette så er det fortsatt veldig kaldt på vinteren og alt av varme forsvinner rett ut.
Huset ligger i Østfold (ikke på kysten).

Det ser lagvis sånn ut innvendig og utover:

gips/plast/10-15 cm glava/tømmervegg 15 cm tykkelselse/kledning (ingen vindsperre/asfaltplate eller lekt).

Huset er kun varmet opp i første etasje og kun da på kveldstid/natt (vedfyring) med unntak av badet som er varmet opp døgnet rundt. Hele huset er skjevt i alle vinkler/hjørner utvendig.

Trenger derfor å isolere utvendig, rette opp skjevheter (må lektes ut) og legge vindsperre for å få et levelig hus, for å få huset/kledning rett må det lektes ut mellom 10-15 cm på forskjellige vegger.

Bekymringen med å isolere på utsiden er fukt og mugg, har sett for meg tre alternativer i prioritert rekkefølge:

Alternativ 1: lekte ut 10-15 cm, legge 10 cm med glava rett på laften, vindsperre, lekt og til slutt kledningen, vil dette skape noen problemer?

Alternativ 2: Som alternativ 1 men med mindre/ingen isolasjon.

Alternativ 3: Isolere som i alternativ 1 men rive ut alt av isolasjon og plast innvendig, dette vil bli veldig mye jobb og dyrt så håper det er mulig å unngå det.

Hva ville dere ha gjort?

Setter stor pris på alle tilbakemeldinger.

   #1
 6,424     Akershus     0
Jeg ville valgt alternativ 1. Kan ikke se noe galt med den, så lenge ting gjøres korrekt.


.Thag
   #3
 645     Gjøvik     0
Isolere og vindtette utvending vil bidra i riktig retning. Ingen grunn til bekymre seg for tømrer og fukt da du både har plast inne på varm side og tømret vil stå ende varmere etter at du har isolert utvending, det er gunstig.

Noe som er meget viktig både innvendig mot tømmeret og utvending mot tømmeret er at du fyller helt med isolasjon og tetter godt med vindtett oppe og nede. Får du en luftspalte mitt inne i konstruksjonen "kortslutter" du isolasjonen. Luft spalten viker som pipe å frakter varmen opp og ut.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Takk for tips Isoteks, mistenker at det er tilfellet på det ene soverommet da det er kaldere en soverommet ved siden av.
TSt
   #5
 14,520     0
Pass på at ytterklednig blir luftet  og husk på musesperre.  Det er dagens løsning som er farlig mht kondens. Muligheter for dette på innsiden av tømmer. 
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Musesperre skal bli fint, huset invaderes av mus hver vinter sånn som det er nå.