11,124    8    1  

Forskjell på vanlig knotteplast og platon multi

 12     Sandnes     1
Skal isolere en 30 cm hel betongvegg på innsiden med 5 cm isolasjon. Det er gammelt hus fra 1950, men det er ikke noe som tyder på at det er noe særlig fukt i veggen. Tenkte å være på den sikre siden og vil derfor ha knotteplast på innsiden, med luftespalte på topp og bunn. Har knotteplast liggende som jeg brukte på en annen del av huset utvendig. Tenkte å bruke denne innvendig rett på betongveggen med luftespalte oppe og nede. Er det noen som vet hva som er forskjellen på "vanlig" knotteplast og og platon multi/platon xstra som anbefales til dette formålet.


   #1
 9,677     Kysten     0
Platon multi kan brukes til nedstøping i gulv og så vidt jeg vet passer knottene i hverandre ved overlapp. Usikker på om extra gjør det. Du kan bruke begge på vegg men må gjerne bruke noe mer skjøtemasse i overlappen. Butylmasse er tingen når du skal lime å fuge på sånne feite plasttyper. Biltema sin er billig og grei. Har du ventiler og vinduer må du tette spalten inn mot ventil/ vindu, da primer du muren for å få feste til butylmassen. Husk at det også bør være fysisk åpning noen steder på listverket også når du kommer så langt.
  (trådstarter)
   #2
 12     Sandnes     0
Takk for svar, men jeg fikk ikke helt det jeg var ute etter Smile Smile. Er det noen grunn for å ikke bruke vanlig knotteplast til denne oppgaven. Skal ikke ned i gulvet med knotteoplasten.
   #5
 296     Noreg     0
Hei Aslak,
Har fundert litt på det samme, spesielt det med luftespalte oppe og nede.
Tenker du lede luftespaltene ut i rommet?
Tenker litt på dette med kondens, isolasjon blir jo betraktelig redusert når luft bak isolasjon  ikke er stillestående
   #6
 9,677     Kysten     0
Det blir litt redusert isolasjoneffekt. Prinsippet dette virker etter er uttørking ved hjelp av varmluft. Luftbevegelsen blir ikke i isolasjonen men bak isolasjonen og da kun ved konveksjon. Derfor blir det ikke mye forringelse. Poenget er å ikke stenge evt fukt inne men la fuktighet følge luftstrøm nedenfra i spalten og oppover og ut i rommet ved taket. Det er fremdeles viktig å ikke overdrive tykkelsen på isolasjonen på innsiden av muren.
   #7
 1,231     Bergen     0
Jeg har også tenkt i samme baner med tett sjikt på nesten hele veggen bortsett fra i bunn og topp. Men jeg innbiller meg egentlig at dette nesten blir det samme som å droppe isolasjon, og kommer derfor til å bygge vanlig vegg med 1-2 cm luftglipe mellom betong og isolasjon. Fukt i betongen får tørke ut gjennom isolasjonen og veggplatene. Det vil tørke senere enn med din løsning, men jeg får bedre isolasjon.

   #8
 9,677     Kysten     0
Har du en helt tørr kjellervegg, og ikke isolerer for mye så funker din løsning Berland. Knotteplasten er vel mer brukt der hvor det finnes litt fuktutslag.