#12
 371     0
Men det jeg sier er at effekten burde bli bedre av å skru de under (det er lettere også) ettersom man får mer momentkapasitet og mindre utbøyning jo mer material man har ytterst i tverrsnittet. Øverst har du plater som tar helvetes mye, mens du på undersiden mangler alt. Det å feste platene på siden vil ha samme effekt som å feste en wire på undersiden kapasitetsmessig og ettersom stål strekker seg mindre enn tre så vil platen ta store deler av belastningen. Jeg mener det derfor kan være lurt å regne last på bjelken og hive på en passende stålplate på undersiden som tar det største momentet i strekk på bjelkene. Det å lime er nok lurt om man får bra nok heft i stålet, men jeg er fortsatt bekymret for boltene hvis du gjør det selv om det sikkert går bra.

Se på det som å lage en Ibjelke med plater i overflens som er limt og skrudd i steget og en stålplate som underflens (den trenger ikke å stikke utenfor bjelkene som en I bare den tåler kapasiteten) En slik løsning fordrer jo at man får lagt inn noe overhøyde vil jeg tro så det er komplekst. Tenker carmacom har et poeng som jeg og har tenkt på og det er å legge inn ekstra bjelker, stolpe eller flytte tunge møbler inntil vegger som kan bære litt.

(Eneste måte å fjerne bøyemoment er som nevnt å fjerne lasten, men du kan legge til kapasitet for å hindre nedbøying)
   #13
 7,685     Bærum     0
Vi skjønner poenget med I bjelke. Problemet er å få festet flattjernet tilstrekkelig til bjelken. Det krever en helt annen sammenføyning enn en plate på siden krever. Å legge inn overhøyde vil også bli feil. Gjør du det vil jo stålplaten bli lengre enn på en rett bjelke. Når bjelken retter seg ut under belastning vil ikke stålplaten bidra før nedbøyningen blir større enn overhøyden. Jeg ville gått for å legge platen på siden av bjelken.
  (trådstarter)
   #14
 8     Norge     0
Er enig i at å øke høyden på bjelken ved f.eks og lime/skrue lekt under vil en øke lastbærende kapasitet på bjelken, men jeg har nok kapasitet ettersom dette gulvet har ligget i 14 år. Det jeg "mangler" er høyt nok bøyemoment tror jeg.
Jeg vet at tidligere var det mere akseptert å bruke lengre strekk på bjelkelengder, men etter definisjonen så har jeg et "mykt" gulv ettersom lysåpningen min er ca 3800 mm lang, hadde jeg skulle hatt et hardt gulv som en også kunne få den tid da dette huset vart bygd måtte lysåpningen kun vert 3200 mm. Dette hadde ofte noe med om det var leilighet i underetasjen. Det er det på mitt hus men det likevell benyttet 3800. Dette var ikke utenom standard men en fikk dermed myke gulv. Ettersom gulvplaten min også er tykk 38 mm så for jeg mye viberasjon spredt rundt ved hard gange (platformgulv), dette skal jeg kompensere for når det bli lagt parkett når vesla er litt større, det blir da lagt 4 mm viberasjondempeplater under parketten, i dag ligger her mye belegg.

Den reelle nedbøyingen midt på strekket kan kanskje være noe sånt som 2-3 mm på det værste, ettersom jeg er en god pedant og har benynt og lagt merke til dette ønsker jeg å gjøre noe nå når himlingen i kjeller er nede
så spørsmålet til Dere der ute er om Dere er enig i at disse platene vil dempe/fjerne nedbøyingen. Når jeg får noen til å gynge oppe på gulvet ser jeg at gulvet "svinger" litt, håper dermed at platene skal dempe denne lille svingningen nok til at jeg blir "happy".
Takker for alle tilbakemeldinger, kom gjerne med flere. I morgen kommer snekkern igjen og vi kommer til å starte monteringen av platene.

Senteravstanden på bjelkelaget er CC60.


Siste redigering: Monday, February 28, 2011 6:07:18 PM av offshore71
  (trådstarter)
   #15
 8     Norge     0
En annen ting som jeg irriterer meg over i forhold til gulvet mitt er at gulvet forplanter viberasjon altfor godt. Jeg har gulvbelegg på flere gulv og jeg kommer til og gå over til en eller annen form for parkett. Noen som har erfaring med produkter som demper gangen på parkett så den ikke forplanter seg så mye ned i gulvsponen. Har erfaring med ullpapp men ikke trinnlydsplater, det finnes også tynn skumgummi som kan brukes. Noen som har gode tips i sakens anledning
   #16
 7,685     Bærum     0
Når stivheten i gulvet øker vil resonansfrekvensen på gulvet også øke. Jeg ville lagt skumplast under parketten. Det vil også dempe vibrasjoner.
  (trådstarter)
   #17
 8     Norge     0
Takker for responsen.
Er kjent med skumplasten men finnes det også andre gode løsninger.
Har aldri brukt disse trinnlydsplatene, er disse kun for lyd mellom etasjene eller tar dem også opp svingningsfrekvensene på gangen.
Tykkelse kan fort også bli et tema men tror det kan være like lurt å legge tynnere parkett og heller skifte etter 12-15 år. Det er ikke bare-bare og starte slipemaskina og begynne og gå over alle gulv heller.