101    3    7  

Fremgangsmåte etterisolere gulv med garasje under

 15     2
Hei, har typisk 70-tallshus med garasje rett under stuen.

Oppdaget nettopp at det så vidt er glava (kanskje bare 5-10 cm) i gulvet mellom stuen og garasjen, og at det altså er stort hulrom hvor det nok bør fylles opp med isolasjon.

- Dette er garasje delvis under bakken sammen med min 1.etasje, murvegger uisolert på samtlige kanter.

Jeg oppdaget dette i forbindelse med at det var iskaldt på gulvet når det blåste storm her nylig, mistenkte brudd i vindsperren et spesifikt sted, og rev opp kledningen. Jeg så ikke noe klart brudd på vindsperren (annet enn det jeg nå rev bort for å inspisere hva som foregikk).Men jeg så jo at jeg kunne se rett inn i hulrom under gulvet i stuen, og at det lille glava som lå også var helt kollapset/flatpakket.  Jeg er sikker at vindsperren ikke er tett ett eller annet sted, da det åpenbart er vind i isolasjonen rundt omkring i huset, men hadde ikke tenkt så mye på det da jeg på sikt skal ha etterisolering og bytting av kledning.

Jeg tettet midlertidig med å legge en "kant" med litt overskuddsrockwool jeg hadde akkurat der jeg hadde revet opp, og teipet med en sånn grønn byggtape som er vindtett og fester seg til alt. Så får byggmester fikse dette skikkelig senere.

Tenker samtidig at jeg skal rive opp taket i garasjen for å komme til, og fylle opp med 2x 15 cm rockwool A-plater (antar det er 30 cm som er hva som er vanlig), og deretter bygge igjen taket.

Spørsmålet her hva som anbefales i taket på garasjen når jeg bygger igjen for å gjøre det mest brannsikkert, og "korrekt" (skal det være noe plast eller noe f.eks. før noen spesielle plater)?

Hvis noen har innspill og råd, setter jeg stor pris på dette.

Jeg mistenker også at overgangen mellom mur og treverk generelt rundt huset kanskje er svake punkter med tanke på vinden, ville det vært og at jeg fyller overgangen med ekspansjonsskum for å forsøke å tette skikkelig, eller bør det bare vente til en byggmester tar kledningen kanskje?

jaf
   #1
 6,316     tromsø     2
Gips i 2 lag ? Ikke plast på kald side ? Lekter og litt godt med spikerslag ? 2-4 brannvarslere som er videre koblet serie  i huset er også kjekt ? De koster 99,- kroner stk ?  De var veldig gjerrige med isolasjon på 70 tallet. 5cm var liksom nok ? Strømmen var nesten gratis og nettleie var ikke oppfunnet i 1970 ?
HSt
   #2
 36,650     Lillestrøm kommune     2
Røykvarslere og kulde er et veldig vanskelig problem

Termiske røykvarslere er tregere men kan fungere

2 lag med f.eks Fermacell gips der en fuger også første laget. Fermacell har bedre brannmotstand enn vanlig gips

Dette er ellers en fin gjør det selv jobb, du må se på hvordan gipsen festes, CC-60 er normalt stor avstand for gips i tak
jaf
   #3
 6,316     tromsø     2
Lekter kan vel festes på 20/20 senter avstand eller 40/40 senteravstand. Det står beskrevet i sintef/byggforsk. Og så spenner en gjerne opp netting i tak, før en lekter. Så henger isolasjonen litt lengre i en brann. Stopper brann en stund , så en får tid til å springe ut.