86    5    0  

Friskluftventil gjennom brannvegg

 9     0
Er i full sving med å pusse opp et soverom i loftetasjen. Type A-takstol konstruksjon fra 90-tallet. Etterisolerer 5 cm krysslektet.

Ønsker å forhindre at en ny og tettere dampsperre + ekstra isolasjon skal føre til fuktproblem. Slik rommet var fra før av, så kan det se ut til at dette var løst ved å ta bort dampsperre og isolasjon mellom to av stenderene i kneveggene. Dette førte riktig nok til stor varmelekkasje.

Jeg ønsker nå å tette dampsperren helt og etterisolere 5 cm ekstra som sagt. Men for å sikre god lufting, så var planen å plassere en friskluftventil over vinduet. Og her kommer problemstillingen: Dette er en brannvegg. Huset er nemmelig bygget vegg i vegg med garasjen, og den tilsynelatende eneste fornuftige plassen å plassere en slik ventil er her.

Er dette lurt? Er dette lov? Hva hadde dere gjort?

   #1
 5 592     Akershus     0
Sett inn ventil,  det finnes lufteløsninger til dette bruket!


.Thag
Signatur
HSt
   #2
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Har aldri sett en brannspesifisert lufteventil men Thag vet tydelig om en produsent, kan du hjelpe med litt mer info ?
  (trådstarter)
   #5
 9     0
Jeg må forsikre meg om at det her blir etter boka. Selv om det nå mest sannsynlig blir en passiv ventil, så må det vel fremdeles være en slags form for tilluft? Altså et slags balansert system?

Varm luft stiger, og den går vel ut bygget gjennom den tidligere diskuterte ventilen. Men da bør jeg vel kanskje plassere en tilluftsventil på motsatt side av rommet slik at man får god gjennomstrømning?

Bør forøvrig nevnes at dette er et soverom som er bygget til å ha god lydisolering. Det er derfor dørstokk med lite innsig av luft i underkant av døren.

Så da ser jeg for meg en tilluftsventil plassert lavt langs gulvet i samme rom. Den må i så tilfelle gå gjennom kneveggen og ut mot kaldloftet på sidene av takstolen. Her er det forøvrig god lufting.

Er jeg på bærtur nå? Hva tror dere?