88    0    2  

Fukt bak fuktsperre - Årsaker/utbedring?

 3     2
Trehus fra 1989. Ifbm. renovering av hovedsoverommet i øverste/3. etg måtte jeg fjerne litt av gipsen pga. mugg (på varm side). Siden konstruksjonen har stått eksponert i noen uker nå, så har jeg merket at det av og til dannes fukt på kald side av plasten, typisk på formiddagene når det er sol på ytterveggen. Det merkelige er at dette skjer mest/kun på venstre side (se bilde).

Når jeg fjernet gipsen, så ble jo en del spikerhull i sperren eksponert, i tillegg var det manglende «tetthet» både mot gulv og mot lekten under vindu. For en uke siden tapet jeg med isolatape mot gulv under venstre vindu, men i dag hadde det igjen dannet seg fukt på denne siden (og lite/ingenting på høyre side). Noen teorier om hvorfor det dannes fukt akkurat her, og hvordan jeg evt. kan utbedre? Ser for meg at det blir bedre når jeg skrur på ny gips, siden fuktsperren da blir presset mot trekonstuksjonen igjen, men er likevel litt bekymret. Jeg burde kanskje skrudd av igjen neste dag det er sol, bare for å sjekke?

PS: Øverste etg. er ikke i bruk, heller ikke badet som er på motsatt side av veggen til venstre (men det er gulvvarme på, og blir brukt til å tørke klær innimellom). Kan badet være årsaken til at fukten kun observeres denne siden? Før eller senere vil vi ta i bruk dette soverommet igjen, men vil dette området nærmest badet isåfall alltid være et «problem»? Muggen jeg observerte i utgangspunktet var jo på innsiden, og jeg er ganske sikker på at den skyldtes dårlig lufting (i tillegg sto det en kommode der), jeg er mer bekymret for konstruksjonen på utsiden.
Fukt bak fuktsperre - Årsaker/utbedring? - 20230315_154536.jpg - dum&dummere