260    9    0  

Fukt i isolasjon

 10     0
Jeg bor i en blokk som har blitt etterisolert med glava(?) og teglstein ytterst, og vil gjerne ha undersøkt om det er fuktskader isolasjonslaget. I teglsteinen er det noen luftspalter på inntil ca. 1 cm i bredden. Hvordan kan jeg få målt evt. fukt i og bak isolasjonen uten større inngrep? 

bb

HSt
   #1
 21 509     Sørum     0
Er det oppført riktig så skal det være en spalt mellom isolasjon og teglstein, kanskje med en vindtetting også. Du bør ikke stikke hull på vindtetting for spalten er for å drenere vekk evt fukt. Nederst på veggen skal det være noen små drensåpninger. Glemme problem stilling tror jeg er beste løsningen, ellers må dette kontrolleres når en tar ut et vindu e.l.
  (trådstarter)
   #2
 10     0
På nederste rad med teglstein er det åpninger mellom noen av steinene på rundt 1 cm, kanskje en åpning/spalte per meter. I enkelte av disse kan man nå inn til isolasjonen uten motstand med f.eks. en tommestokk, mens i andre virker det som det er en en hard sperre ala betong før isolasjonen. Mellom teglsteinen og isolasjonen er det et hulrom på minst noen centimeter.
HSt
   #3
 21 509     Sørum     0
Dette er de drens hullene jeg snakker om om det kommer litt fukt her så gjør den det de er bygd for dvs du får ingen konklusjon på det ene eller det andre ved å måle fukt i disse hullene

Konner det en bekk av vann ut av hullene er jeg enig st noe kan være feil.
HSt
   #5
 21 509     Sørum     0
Fukten kondenserer mot kald side men trolig er det ikke Glava for den er flinkere til å holde på fukt enn Rockwool
  (trådstarter)
   #6
 10     0
Er ikke så bekymret for kondensasjon, men mer for at vann kan trekke inn ved åpningene for vinduer.
HSt
   #7
 21 509     Sørum     0
Ja enig at er det dårlig beslag o.l så er dette stedet en kan få vann inn, kommer det vann inn så vil det fordele seg rundt og kondensere mot mest mot ytterkant av isolasjon derav min kommentar om kondens. Men som nevt over, drenshullene kan ikke brukes til å måle fukt.

  (trådstarter)
   #8
 10     0
Kan du forklare hvorfor man ikke kan måle fukt i isolasjonslaget med for eksempel et protimeter med lang probe?
jaf
   #9
 4 486     tromsø     0
Nederst på teglsten er det en sprekke på ca 1cm.(lufting) Mange ganger er denne sprekken lavt på et fundament. Slik at vann skal renne ut uten å gjøre skade. De skal helst ikke være verken 2x6 eller noe treverk eller isolasjon der kondensvann eventuelt renner ut av tegl, bare betong. Enig med HSt.