3 524    6    0  

Fuktighet i nytt råbygg

 19     0
Lurer på hva vi skal gjøre med følgende: råbygget er oppe, men ikke tett, slik at det nå regner rett inn i hele bygget. Gulvspon samt reisverket står å suger vann ( klissvått), ser helt jæ.. ut, hva bør byggmester her gjøre? Vi er så missfornøyd med at han ikke har fått ut fingern og fått tettet bygget. Ser for meg en hissig strøm regning på bygg- tørker, men vil kommentere dette til byggmesteren da.
Er det farlig med så mye vann over en periode, eller blir dette helt bra igjen? synspunkter ønskes.
Trist syn dette her.

   #1
 22 352     Akershus     0
Dette er vanlig og selvfølgelig ikke bra. Plank kan vri seg og spon kan reise seg. Dette kan skape problemer med feks skruer som tyter ut av plater og mye annen moro.
   #2
 1 096     Skjetten     0
Om de bruker gulvspon av type ekstra (orkla ekstra) så behøver du ikke å være så all for redd for gulvsponen iallefall. Den er produsert/laget for å tåle vannbelastning over "lengre" tid i byggeperioden.

Er det noe grunn til at det ikke blir tettet/sutett ? Hvilke oppgaver holder de på med imens ?
Signatur
   #3
 740     0
Spongulvet tåler en del fukt før limet løser seg opp, og bruker du sponplater som er vannfaste er et ikke fare for vannet=)
Reisverk og sviller er et nesten verre med, når disse kan slå seg i fukta..Pass på at alle svillene dine ligger nedpå plata..
Det skjedde en plass jeg jobbet, vi måtte slå ned veggene for og få svillene på plass.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 19     0
Takker for svar.
Ja det er brukt sonplater av typen "ekstra", og nå i skrivende stund holder tak- tekkerene på å legge duken på taket, så da er det vel bare å fyre opp byggtørkene.
Men det jeg syns er mest irriterene er at jeg som ikke er no fagmann på dette området ( men praktisk anlagt føler jeg at jeg er) vill ha gjort dette helt annerledes.
Jeg ville puttet på en mann til litt tidligere ( for det vet jeg de kunne) for å få tetta bygget, så kunne det jo da heller stått stille i mange uker for min del...
Har oppdaget i denne prossessen at man må være skepisk og følge med hver dag, for det dukker opp noen småting stadig.
Når det er sagt så må jeg si at vi fornøyd med kvaliteten på jobben snekkeren gjør.
   #5
 142     Vestfold     0
Jeg sitter her og leser dine inlegg funkisen og da må jeg smile litt,for vi har akuratt vært igjenomm det samme med vårt hus.
Jeg sjekket opp med fagfolk ang det der med fuktighet,våres hus ble utsatt for millioner med liter av vann ;D her i sommer når de ikke rakk å tette bygget før de tok ferie,jeg gikk med svaber og fjrnet vann fra gulvene hver dag :-[
Fikk da tak i måle apperater som jeg kunne måle fuktigheten med og de slå ut på rødt overalt jeg målte.
Men så kom taket endelig på så kunne uttørkingen starte,og det gikk fort,ikke bry deg så mye om fuktigheten inne i bygget,men sjekk sviller og vindtetten og stolper at det er tørt før de begynner å tette bygget innvendig,ta målinger hele tiden,jeg måtte også vaske nedre del av vintetten med klor for å få bort svartesoppen..
Så jeg ønsker det lykke til fremover med bygget..
Signatur
   #6
 265     0
Opplevde det samme selv. Det førte ikke til noe problemer. Jeg tror det går bra bare bygget får tørket skikkelig før du isolerer og tetter veggene.