134    3    0  

Fylle igjen krypkjeller uten å rive hele etasjen?

 551     0
Vi har en krypkjeller som må fylles igjen med pukk, isoleres, radonsperre og så nytt støpt dekke. Etasjen over krypkjelleren består i dag av inngangsparti, to soverom og bad. Badet skal uansett rives og bygges opp på nytt, men soverommene og resten av etasjen kunne jeg jo tenkt meg å beholde, bortsett fra gulvet som uansett må vekk.

Har sett for meg at vi må rive hele etasjen, men er der noen enklere måter dette kan gjøres på hvor en kan beholde vegger?

   #1
 458     Gjøvik     0
Om vegger står støtt på en murkrone er det ikke noe problem å river hele gulvet og la veggen stå. Det nye gulevet kan med fordel senkes ned så svill kommer i samme høyde som topp på ny isolasjon i gulvet. Har du 20 cm høye bjelker får du ca 20 cm mere takhøyde. Støpe ned sviller er skummel da kan de råtne etter hvert. Det ungår du om du senker gulvet.
Signatur
   #2
 17 280     Akershus     0
Vil det være mulig å henge radonduk opp under bjelkelag, stemple opp isoporisolasjon, blåse inn sementstabilisert løsleca? Da blir bjelkelaget bærende som nå. Ingenting røres over radonduk.
Signatur
   #3
 2 082     0
Problemet er vel at det neppe er murkrone under innvendige, ikke-bærende skillevegger. Men jeg vil tro man bør klare å stemple de av så man kan fylle og støpe under...