58 452    136    0  

Glava EXTREM 33?

 1 452     0
Noen som har kjøpt dette, og hva er prisen? I følge glava så står det at  Extrem 33 isolerer hele 10% bedre enn A37.

Hvor sant det er vel en annen sak ::)

   #3
 9 677     Kysten     0
Den er dyrere men du kan oppnå like god uverdi på veggen med slankere dimensjoner. Dvs at du kan med en 20cm vegg+ asfaltplate oppnå samme Uverdi som en 25cm med standard isolasjon. Spart trevirke, så da må du nesten regne på konstruksjonen. Jeg regnet på mitt hus og det utgjorde veldig lite. Produktet er mer glass i som gjør at varmen går tregere gjennom.
   #4
 3 109     Norge     0
Ringde glava angåande dette og fikk til svar at prisen var 40% høgre en vanlig standard isolasjon, dette var for ca 6 månadar sidan
   #5
 9 677     Kysten     0
Det kan være men en må se hele konstruksjonen under ett. Hos meg bygger vi nå med 20 cm glava extrem og en reflekterende dampsperre. Disse to produktene utfyller hverandre, extrem isolasjonen gjør at luften beveger seg saktere gjennom veggen. Den har tettere med fibre og mer glass. Ergo står luften mer iro i denne. Den reflekterende dampsperren tar varmetap som baserer seg på strålevarme.
   #6
 9 677     Kysten     0
Dette er ett av de tiltakene jeg brenner for for når det gjelder å spare energi og samtidig opprettholde en god komfort i boligen.
   #7
 22 352     Akershus     0

Produktet er mer glass i som gjør at varmen går tregere gjennom.
Det er egentlig ikke selve glasset som gjør at varmen går saktere igjennom. Selve glasset er en ulempe fordi det leder varme bedre enn luft. Det er riktig som du sier i neste innlegg at glasset hindrer luften i å bevege seg, men luften beveger seg ikke ut av veggen. Den beveger seg rundt i hulrommet i veggen. Den beveger seg oppover på den varme siden og så nedover langs utsiden. Den vil da frakte varme med seg fra den varme siden som den da avgir på utsiden. Hvis luften ikke hadde beveget seg på denne måten ville en "uisolert" vegg vært mere isolerende enn en med Glava i seg.

Ang den reflekterende dampsperren: Funker dette i praksis når den bygges inn? Vil ikke bare varmen stråles tilbake til platen som ligger kloss inntil og så ledes gjennom sperren?

TML
   #8
 466     M&R     0
Hei

Så et britisk program for en tid siden,hvor de brukte isolasjon laget av ull fra sau,var presset til plater elllen noe lignenen,noen som har hort om det.
   #9
 9 677     Kysten     0
Reflekterende dampsperre fungerer i praksis, ja, testet av byggforsk. Det er tabell en må følge for å se hva en får igjen for den. Det kommer an på hulrommet en lager, det må være minst 3cm og så kommer det an på hvordan veggen er isolert ellers. 33 isolasjonen er såpass ny enda at det ikke er testet hvordan disse to fungerer sammen, men alt tilsier at disse skal utfylle hverandre i og med at sperren virker på strålevarme og glava 33 er veldig god på å stoppe konveksjon i veggenn (at luften beveger seg rundt opp ut ned i veggen.(som hans skriver) Luften i tomrommet en lager vil bevege seg på samme måte, og det gjør at sperren ikke har samme effekt i en vertikal himling da luften da vil ha veldig stor fart rundt og rundt. men i vegg tilsvarer den minst 3cm isolasjon ved denne løsningen. Så kan du si at det ville jo vært like greit å putte inn 5cm isolasjon i dette tomrommet. Men det er i praksis vanskelig å isolerer godt inne mellom bokser og rør.
   #10
 528     0
Vurderte slik duk eg også når vi skulle bygge. Ble vel snakket om at den tilsvarte 3-5 cm med isolasjon så da kan en vel bare isolere med 5 cm tenkte eg.

Men en sparer vel litt arbeid dersom denne duken også erstatter dampsperren og om en har mye rør så blir det litt ekstra arbeid med å få isoleringen skikkelig.

Husker ikke pris på dette men en sparer vel ikke så mye penger på denne løsningen?
Signatur