11 616    11    1  

Glava isolasjon som lukter vondt

 222     Asker     0
Hei, har av og til en sjenerende lukt i huset som jeg kan snuse meg frem til at kommer fra isolasjonen. Jeg har tatt muggmålinger og det er ikke mugg/råte i huset. Hva kan denne lukta komme av? Kan lukta være en form for støvspredning?

Huset er på ett plan(1972) med glava i gulvet med krypkjeller under. Det er stubbloftsplater mot krypkjeller. Over isolasjonen er det plast(hvertfall på de plassene jeg har sett). Huset har stått tomt i et par år før jeg overtok det, men fikk Anticimex til å måle fukt og de fant ingen inormal fukt i kjelleren. Valgte likevel å innstallere krygrunnsavfukter som en forsikring mot fremtidige skader. Kan det være at isolasjonen har vært fuktig på et tidspunkt, tørket opp og at lukten stammer fra det?

På forhånd takk for hjelp.

   #1
 71     Fredrikstad     0
Bindemiddelet i Glava ( det som holder glassfibrene sammen ) kan avgi en ganske stram lukt om det blir utsatt for fukt.

Vet ikke hvor lenge etter det har tørket at det avgir lukt, men jeg ville undersøkt dette nærmere, kanskje det er noe skjult som dere ikke har oppdaget.

Håper ikke det er noe alvorlig.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 222     Asker     0
Hei, takk for raskt svar. Da er det sikkert dette som lukter. Det er ei stram lukt. Det er forsåvidt ikke så mye arbeid å skifte isolasjonen under huset gjennom krypkjelleren, men syns det er litt underlig at bjelkelaget og stenderne er helt tørre uten antydning til fukt. Hvem kan man ha til å sjekke dette? Snekkere?
   #3
 48     Rogaland     0
Isolasjon og da spesielt Glava kan ha en tendens til å lukte stramt. Noen påstår at det lukter pisselukt av den...
   #4
 1 292     Ålesund     0
Kjenner godt på lukta om et hus er isolert med glava når man kommer inn før det er platekledd ja.. Glava lukter en del uten at det er noe galt, og det lukter ikke blomster akkurat..
Har du mulighet for å ta ut en matte med isolasjon (uten å rive noe), for å sjekke om det er tørt, og samtidig lukte på matten om det er samme lukten?
   #6
 1 292     Ålesund     0
Jeg synes ikke det lukter piss, men det lukter ikke godt akkurat da... ;D

   #9
 301     0
Hos meg luktet det stramt og... fant ut at det var musebol/skit som luktet ja. Skikkelig stramt og skikkelig ekkelt. Fjernet alt, og nå er alt så mye bedre med "frisk" glava Grin
  (trådstarter)
   #10
 222     Asker     0
Takk for alle svar. Det er nok slik som jeg har tenkt da. Syns også lukten minnet en del om "pisslukt". Har fjernet en del isolasjon som hadde noe lignende lukt, men ikke så sterk. Så enten finnes den primære luktkilden i en annen del av isolasjonen, eller så er det summen av all isolasjonen som lukter. Ser heller ikke bort fra at det kan være "noen døde mus", da huset som sagt sto tomt et par år. Tror rett og slett jeg går på løsningen på å skifte all isolasjon i gulvet, da dette ikke er så veldig stor jobb siden jeg kommer greit til gjennom krypkjelleren og stubbloftsplatene.