139    2    0  

Glava rundt Soil-rør og varmt/kaldt kobberrør

 53     0
Hei. I hjørnet av kjøkkenet har jeg gjennomgående et soilrør og to stk 15mm kobber-rør (kaldt og varmtvann) som går til bad i 2 etasje.

Hjørne-kjøkkenskap dekket for disse rørene, som var uisolerte.

Satt opp nytt kjøkken og nye vegger med gips. Tok da å plata inn en rektangulært fra gulv til tak på disse rørene (slik at alle rørene da var innkassert) og fylte opp med glava veggisolasjon, så mye jeg klarte.


I ettertid har jeg tenkt meg om. (kjøkken er oppe, alt er malt og koblet til, alle er fornøyde..)

Vil dette kunne være en betydelig fare for kondens og vannskade-problematikk her?

Det er kald kjeller og kald 2 etasje (kneloft) slik at røret i seg selv vil være en kuldebro, derav isolering, men tenkte dessverre da ikke på faren for at kaldt rør møter varmt rom. Men kanskje gipsinnbygging, sparkel og isolering vil kunne holde varmen ute?


Hilsen etterpåklok

   #1
 460     Gjøvik     0
Kan bli lit kondes der når kalde rør er i bruk. Det varme røret vil virke motsatt, uttørkende. Så lenge røret går til et bad er det begrense hvor ofte det er kaldt i forhold til alle døyest timer. Tror det lille av kondens som oppstår vil tørke ut og at det går bra.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 53     0
De kalde rørene er som oftest veldig kalde (pga større bruk av kaldt vann enn varmt) og pga. kulde i etasje over og under.

Min tanke var vel også at i sommerperiode så er hus fra 1960 som da mitt er veldig varmt inne i 1 etasje, i mangel av ventilasjon. Kjelleren med betongsåle og murvegger er jo som alltid kaldt uansett om det er 70+ ute. Det kalde soil-røret vil for alltid være iskaldt, å med en varm sommer så.. ja.

Men den som lever får se. Om det er veldig mye kondens så ser jeg det, da åpner jeg fra andre siden evnt.

Takk for svar!