#141
 21,481     Enebolig     0




Kattene må være ute og ha kattedør i bua samt en isolert kasse med en liten varmeovn. Slik er det her i heimen  Smile :P


Mine er for bortskjemte til et så røft liv.

Det er innekatter og jeg har lurt litt på hvordan jeg kan løse det problemet. Vet ikke hvordan de ville reagert ved en brann inne om de ville gjemt seg høyt oppe på klatrestativene sine (der det er mest røyk) eller om de ville søkt dit det er minst røyk.


Da er jo eneste løsning et lukket område i huset der de er når du er borte fra huset, og en luke som åpner seg ut ved utløst røykvarsler. Mulig du hadde funnet kattene igjen også.


Kanskje vi skulle åpne en egen tråd om kjæledyr og brannsikkerhet


Jeg vet ikke om det er nødvendig før noen setter igang med et sånt prosjekt. Mine katter er ute i bua når vi er borte, skulle det begynne å brenne der så vet de veldig godt hvor katteluka er. Kassa de sover i er forresten lagd av finèrplater, panel....og er isolert med glava  Wink

   #142
 576     0


Dersom ikke veggene er spesifikt konstruert som brannskiller spiller det nok liten rolle hva du isolerer med. En vegg med trestendere fungerer dårlig som brannskille uansett hva den er isolert med.



Her må du komme med fakta!

Fakta og fakta, kan ihvertfall utdype hva jeg mener...

En typisk skillevegg er bygget opp med trestendere, isolasjon mellom stenderne og plater mot rommet (gips eller spon). Dersom denne veggen blir eksponert for brann, vil kledningen selvsagt være avgjørende da denne utsettes for stor varmelast. Imidlertid vil det i normale vegger ofte være en glipe både under og over platene, der varmen vil eksponere topp- og bunnsvill. Om veggen er dekket med gips vil den nok holde en stund, men etterhvert vil reisverket svekkes av varmen, og til slutt vil veggen kollapse. Isolasjonen du bruker beskytter jo ikke reisverket på noen måte i en slik vegg, isolasjonstype spiller derfor mindre rolle.  Når reisverket kollapser, kollapser også veggen. Det er nok mulig å benytte slike vegger som brannskiller en begrenset tid, men som sagt, da er det oppbygging og materialvalg av ytterkledningen som er det som teller. Skal isolasjonen ha noe som helst å si må den dekke stenderne totalt, noe den skjelden gjør i vanlige vegger.
   #143
 72     bodø     0
Som selv bygger har jeg etter et lite uhell kun benyttet rockwool. Det som skjedde var at jeg borret med hullsag for rør gjenomføring fra gulvet ned via gulv åsen og det sto det en skruv (som holdt sponplata fast). dette medførte at glavanen begynte å gløde, og siden jeg fikk vind trekk opp hullet var det nermest som det lyste opp.
Resultatet ble en hand med noen brannsår på, Heldigvis to ikke kåken fyr. Har jobbet med å pusse opp huset i 2 år og det skal sies at jeg har borret noen hull i vegger og ned i etasjene under. har også satt opp HEB bjelker og borret i, men etter dette har jeg blitt litt mer forsiktig på hvilken isolasjon som ligger i nærheten.
   #145
 21,481     Enebolig     0
Testet av sOPp  Grin Glava biter ikke på åpen flamme. Men den smelter etter langvarig oppvarming.
   #147
 21,481     Enebolig     0
Du var vel også med i den diskusjonen i en annen tråd du også? Jeg mente også på at glava til slutt ville ta fyr, men testet med åpen flamme og den tar ikke fyr. Den smelter etterhvert. På et bål er det svært varmt. Prøv å sette fyr på glava med en lighter.

   #148
 1,103     0
Blir litt varmere et bål enn en flamme fra lighter.
Har brent forholdsvis mye glava opp igjennom årene så jeg vet at det brenner.
   #149
 21,481     Enebolig     0
Var derfor jeg også mente på at det ville brenne, har bål i vinterhalvåret. Hvor varmt blir det over en lighterflamme? Varmt nok?
   #150
 1,103     0
Problemet med lighterflammen er at det bare blir på ett lite sted, dermed blir det bare små hull etter flammen.
Firmaet jeg jobbet før brukte kun Glava pga at restene kunne brennes da de ikke brukte conainere.