115    11    0  

Heve tak på leca garasje

 284     Telemark     0
Har idag en garasje med leca yttervegger, ca 6,7 x 6,4m med innredet 2 etasje, men det er brukt A takstoler og det er derfor liten takhøyde (ca 2m i senter av 2 etg) og skråtak som ender i knevegger på sidene.
Leker med tanken om å gjøre om denne 2 etg til en hybel for eldstemann, men ønsker da å bytte til f.eks W takstol og heve taket slik at det blir full takhøyde hele veien ut til yttervegg.

Det må jo søkes om selvfølgelig, men håper kanskje noen har innspill eller erfaringer med et slikt prosjekt, kan man sånn uten videre bare "fjerne" 2 etasjen slik at man står igjen med de eksisterende leca ytterveggene og bare bygge videre i høyden med leca blokker for så å montere nye takstoler og tak, eller må man ta andre hensyn ifht ytterveggene?

Hvis jeg hever garasjen med ca 2,4m så blir det nok ca 1 m høyere enn huset hvis jeg skal beholde takvinkelen som er der idag, er det noe som kommunen vil mislike? (huset er fra 50 tallet og har skråtak og knevegger i 2 etg)
Kan taket lages med mindre vinkel, eller vil de helst at det skal matche vinkelen på huset? (de er ganske like i vinkel idag, sånn på øyemål)

HSt
   #1
 25 825     Lillestrøm kommune     0
W takstoler gir i allefall ingen plass på loftet

Skal du ha vann og WC ? Noen steder får du tilkoblingsavgift pga nytt bygg

Det er jo søknadspliktig
  (trådstarter)
   #2
 284     Telemark     0
Jeg trenger ikke plass på loftet, viktigere med takhøyde og plass i bredden i 2 etg.
Tenkte egentlig man bare kunne koble vann og kloakk på eksisterende anlegg i huset (ca 3m mellom garasje og hus, og vann/avløp kan kobles på eksisterende røropplegg i kjelleren på huset da det ligger tilgjengelig i rommet nærmest garasjen)

Jeg ser for meg å gjøre mest mulig selv, demontere eksisterende 2 etg og tak, men må jo ha et ansvarlig foretak til å stå for søknaden, men så for meg at de kunne heve lecaveggene og sette opp reisverket og takstoler, også kunne jeg gjøre resten selv.

HSt
   #3
 25 825     Lillestrøm kommune     0
Mulig jeg misforstår, er det en etasje i dag mellom garasje og loft ?

Uten å øke takvinkel eller øke høyde på knevegger blir det jo ikke mere plass i en mellom etasje. W takstoler gir normalt ikke noe loftsareal

Det høres ut som et prosjekt med tilkoblingsavgift hvis kommunen er av den typen. Hadde garasjen vært et tilbygg til huset ville du gått klar.
  (trådstarter)
   #4
 284     Telemark     0
Det er innredet 2 etasje idag, men med skråtak og knevegger, jeg vil bytte takstoler slik at jeg blir kvitt kneveggene og får flatt innertak (og kaldtloft over).

Mister ca 3m bredde med disse kneveggene som er idag, innvendig idag er ca 3,7m bredde, mens det er ca 6,7m mellom ytterveggene målt inni garasjen.


Heve tak på leca garasje - 20200801_174858.jpg - actibus
HSt
   #5
 25 825     Lillestrøm kommune     0
Bytter du til W takstoler mister du da hele 2.etg, du mener trolig A-takstol med lengre bein.

Jeg har samme skråtak i huset hos meg og vet husbygger hadde mange varianter i forsøk på å få større høyde, her var det en maks begrensning på høyde sim ga dette resultatet.
  (trådstarter)
   #6
 284     Telemark     0
Nei, derfor jeg skriver at jeg vil fjerne takstolene, bygge opp ytterveggene med mer leca så ytterveggene blir ca 2,4m høyere også takstoler på toppen der igjen.

Hvis jeg bare bytter takstoler hjelper det jo ikke

HSt
   #7
 25 825     Lillestrøm kommune     0
A - takstoler har lengre "bein" så takhøyden blir større uten å øke leca høyden, men du får jo en vegg over lecaen, men takfremspring demper effekten av dette

  (trådstarter)
   #8
 284     Telemark     0
Ja, men da blir det ikke noe bredere innvendig, siden beina på a stolen står ca 1,5m innenfor yttervegg på begge sider, jeg vil ha de 3m som brukbart areal og ikke noe skråtak inne

Eller tenker du A stoler med lengre ytre bein kanskje ja? 
HSt
   #9
 25 825     Lillestrøm kommune     0
En A takstol har nettopp lange ytterbein som du kaller det.
  (trådstarter)
   #10
 284     Telemark     0
Hva tror dere kommunen mener om at garasjen blir høyere enn huset da?