HSt
   #21
 27 168     Lillestrøm kommune     0
Du får lese polfarer artikkelen i VG de brukte faktisk plastpose casen din fordi de skulle være borte i 87 dager uten mulighet til å tørke soveposen

Tilsvarende skal huset også stå ute hver vinter i mer enn 87 dager så analogien er brukbar, bare med motsatt resultat.

   #22
 2 889     0
Ergo er ørkenluft inni plastboble best. Joda, jeg vet at det er det som er det bygningsteknisk politisk korrekte i dag. Det er ikke bestandig jeg er så politisk korrekt i mine tanker, det innrømmer jeg gjerne.
HSt
   #23
 27 168     Lillestrøm kommune     0
Du kan se at jeg er skeptisk i hytter, men i hus må du ha annen type isolasjon i alle fall. At det blir kondens i en passiv hus med glava eller Rockwool vegg er det jo ikke så vanskelig å forstå fysikken bak
   #24
 67     0
Hei,

Jeg hiver meg på denne tråden da jeg har litt samme utfordringer.

Det jeg ikke forstår er påstandene til et firma som jobber med fuktskader etc
De mener at man ikke skal åpne vinduer på loftet. Hva er forskjellen på ventilasjonsluke og vindu. Utover det selvsagte som for eksempel å kunne se ut osv.

Hvis vinduet på kaldloftet står på vidt gap i begge ender må jo dette være prima?

Legger ved link der jeg leste dette.

https://www.anticimex.com/nb-no/private/tips-bolig/loft/fuktproblem-pa-loft/
   #25
 101     0Er det ikke normalt varmere på kaldloft enn ute, med mindre man har etterisolert? Jeg har sjelden under 5 grader på loftet. Akkurat nå har jeg 13 grader med 52% luftfuktighet og det er 6 grader ute.
Er det ikke normalt noe varmere på loftet med mindre det er etterisolert? Jeg har kaldloft som sjelden er under 5 grader om vinteren. Akkurat nå er det 13 grader der og 52% relativ luftfuktighet, mens det er 6 grader ute.
   #26
 67     0
Hei,

Jo det er mye som tilsier at det skal være det. Luftlekkasjer fra etasjene under og at pipa går gjennom loftet bidrar til å holde noen grader over temperaturen ute.
Det vil jo si at så lenge det er kaldere ute vil RF bli bedre inne sammenliknet med RF ute. Dette selvsagt forutsatt at man ikke tilfører mer fuktighet fra resten av huset.

Så jeg ville jo tro at med god lufting vil dette bli prima. Når jeg leser rundt på forskjellige sider så blir jeg ikke så sikker lengre.

HSt
   #27
 27 168     Lillestrøm kommune     0
Vindus lufting kan gi for raske endringer så du lufter inn fuktig luft ved rask temp stigning

Men ellers for varmt vil gi istapper derfor lufting langs raftet også benyttes

   #28
 67     0
Men hvis jeg lar vinduene stå åpne. Jeg prøver meg frem litt med hvor mye, men det må jo være like bra som ventiler
HSt
   #29
 27 168     Lillestrøm kommune     0
Som sagt det kan gå for brått, lufter du inn mye fuktig varm uteluft når det tidligere var kaldt får du samme problem som i krypkjellere sommerstid med kondens på kalde flater
   #30
 67     0
Men hvorfor går det ikke for brått med ev ventilasjonsluke som er helt åpen?

Dette blir vel tilnærmet det samme? Jeg mener ikke man skal åpne vinduet på vidt gap plutselig. Jeg tenker mer på å ha det på gløtt hele tiden, et i hver gavlvegg.

Hvis ikke må jo sorbsjonsavfukter være tingen, men denne skaper vel undertrykk på loftet som igjen drar opp med fuktig luft fra etg under.