33    0    0  

Hvor tykk må en lecamur være?

 1     0
Jeg har planer om å bygge i varmere strøk. Det er manko på boarding house ("hybelhus") i området.

Lover og regler varierer nok fra land til land pga temperaturer, frost, grunn etc men jeg tenker at i hovedsak er vel noe av prinsippene like, så jeg spør her, da jeg har litt på følelsen at norske amatører kan mere enn mange selvutnevnte "profesjonelle" der nede. Det er et fattig strøk og ikke bare å velge og vrake i faglærte...

Jeg har planer om å bygge i 2 etasjer, og vurderer muligheten for å senere øke på med en etasje ved evt fremtidig behov, og bør da tenke på styrken på det som er under. Jeg skal ikke gjøre jobben selv, men vil gjerne ha litt kjøtt på benet før jeg lar andre sette i gang, da det er mye forskjellig å finne av folk og firma, og de er litt vanskeligere å vurdere enn i Norge...

Det som er mest vanlig å bruke er murblokker som minner om Leca, men de er støpt i form. Så det blir vel litt feil å kalle dem Lecasteiner, men de er hule slik som Leca er. Man kan sikkert få dem i forskjellige størrelser men det jeg har fått beskjed om er at standard størrelse er 10x20x40cm.
....og også forskjellige kvaliteter tenker jeg.

Jeg tenker at 10cm bred mur kan da umulig bli sterkt nok til 2 etasjer? Jeg så for meg 25cm men var usikker på om det også var sterkt nok. Men kanskje? Om man har dobbel bredde, altså 20cm bred mur, ville dette vært sterkt nok om man hadde brukt Leca? Jeg må selvsagt sjekke om man får tak i 20cm brede blokker. Eller burde de være tykkere?

Her bygger man ikke i treverk, som i Norge, men hele konstruksjonen blir i mur/betong. Både vegger og gulv og etasjeskiller - og tak!

Bygget blir som en hestesko. Ca 15 meter på kortsiden og ca 20 meter på langsidene. Legger ved en skisse i PDF Smile

Ble en lang tekst dette. Håper noen har innspill. Smile