165    5    0  

Hvordan isolere denne veggen - setter STOR pris på hjelp

 51     0
Vi har flyttet inn i et hus fra 1952 og nå pusser vi opp kjøkkenet. Ettersom vi har revet innvending panel ønsker vi å etterisolere ytterveggen innenfra. Veggen har nå 10 cm med tomrom slik den står nå.

Det er videre ikke et alternativ å gjøre veggen tykkere, så vi snakker om en forbedring, ikke perfekt løsning.

Hva ville dere gjort? Rockwool i tomrommet pluss fuktsperre? Eller vil det skape kondens? Andre forslag.

Jeg setter VELDIG stor pris på hjelp da jeg blir totalt forvirra av alle råd der ute. Det fleste råd tar utgangspunkt i utlekting av tykkere vegg men det kan ikke vi.   #1
 461     Søgne     0
Rockwool eller glava i hele veggen, og så fuktsperre og veggplater. Det hindrer fuktig luft å komme ut til kald flate utenfor isoleringen.
Signatur
TSt
   #2
 14,580     0
Hva består resten av veggen av ? Vindsperre og ytterpanel eller murvegg ? Regner med at det er over terreng.
Er det det første er det OK og isolere men da bør en spandere 5cm mere selv om TS egentlig ikke vil.
  (trådstarter)
   #3
 51     0
Hva består resten av veggen av ?


Fra ytterst til innerst:
Loddrett bordkledning
Et slags svart papplag
Rupanel
10 cm tykk reisverk
Deretter var det to lag med rupanel

Jeg snakka med en snekker i går og han mente det var meningsaløst å putte inn isolasjon hvis man ikke hadde en god vindsperre på utrsida.
TSt
   #4
 14,580     0
"Et slags svart papplag" er vindsperren du har her.  Den er kanskje for tett men lekker sikkert litt noen steder men alt er jo bedre enn ingenting.  Tar en bort to lag rupanel må en bare være sikker på at det er nok skrå avstivning igjen i veggene siden dette også har bidradd til dette.  Med dampsperre innerst vil jo dette bli uendelig mye bedre enn hvordan det har vært.  Og så må en vurdere ny kledning og vindsperre ute evt helst etterisolering utvendig senere i tillegg.  Takutspring er noe en må ta hensyn til hvis det skal være enkelt.  

Ta med loft i allfall langs vegg med en gang.  Bør være lufting i raftekasse.  
jaf
   #5
 6,338     tromsø     0
Det er nok gammel tykk papp ute. Som i praksis er like tett som plast. Ville lektet inn og lagt 15cm ny isolasjon i vegg. Da blir det mye bedre. Får stoppet kuldebro i vegg staver. La en liten kryssfiner bit bak lekter. For å oppnå 5cm. Har gjort det her, på hus fra 1960. Bilde hjelper.