581    6    0  

Innvendig utlekting og etterisolering

 248     0
I forbindelse med oppussing av et rom er planen å lekte ut innvendig og etterisolere fra dagens bindingsverk på kun 10 cm.

Planen er å fjerne eksisterende fuktsperre, fore ut med 48x68 innvendig, ny fuktsperre og deretter 48x48 for el-anlegg. Jeg ser for meg at dette kan gjøres på flere måter, og ønsker tilbakemelding på hva dere mener.

Alternativ 1: Skru 48x68 rett på de stående stenderne som står i bindingsverket -> fuktsperre -> Skru 48x48 rett på de utlektede stående stenderne -> innvendig kledning.

Altenativ 2: Krysslekte 48x68 på de stående stenderne i bindingsverket -> fuktsperre -> Krysslekte 48x48 på den liggende utlektingen -> innvendig kledning.

Alternativ 3: Sette opp 48x68 som et eget stenderverk med forskyvede stendere i forhold til bindingsverket -> fuktsperre -> Skru 48x48 rett på det nye stenderverket -> innvendig kledning.
Siste redigering: Saturday, September 5, 2020 2:12:54 PM av abjo

   #1
 399     0
Valg av beste løsning her avhenger mye om du må/skal avrette noen skjevheter eller ikke. Dersom veggen er rett og fin ville jeg krysslektet, isolert, dampsperre og pålekt for el.

Skal du rette av noe ville jeg satt opp en frittstående vegg, forskjøvet.

Begge alternativ gir minimalt med kuldebroer. Selv har jeg krysslektet.
jaf
   #2
 6,305     tromsø     0
Det går fint å avrette med kryssslekting. En legger for eksempel en 12mm krysfinerbit mellom lekte og stender. Da har en 12mm å justere på. Skrur lekte med 5.0-90 skruer.
  (trådstarter)
   #3
 248     0
Da har jeg fått revet gammel innvendig kledning og dampsperre, og ser at det eksisterende bindingsverket er ganske skjevt og vridd, så istedenfor å forsøke å avrette dette går jeg heller for å sette opp et frittstående stenderverk trukket litt ut fra bindingsverket.

I etasjen under har jeg en utleiedel, og det er et ønske om å ha minst mulig lydoverføring mellom etasjene. I utleiedelen er det bygget lydreduserende med dobbelt gipslag, lydbøyler etc. Så kommer spørsmålet; Hvordan bør jeg feste bunnsvill i det frittstående stenderverket for å unngå for mye lydgjennomslag mellom etasjene?

Tanken er å lage den frittstående veggen med 48 x 68, legge isolasjon helt inntil eksisterende bindingsverk, dampsperre, og deretter lekte ut med 48 x 48 for el-anlegg.

Det ligger undergulv av spon rett på bjelkelaget, så det blir da å legge bunnsvill på dette spongulvet. Tenkte det kunne være lurt å legge laftestrimmel / isolasjon under bunnsvill, men hvordan bør jeg da i så fall feste bunnsvillen? Hvis jeg skrur bunnsvillen fast i spongulvet vil vel skruene fungere som lydbro mellom etasjene. Har også tenkt på å lime bunnsvillen istedenfor å skru, men da får jeg vel ikke lagt laftestrimmel eller isolasjon under.
jaf
   #4
 6,305     tromsø     0
Legg ut et bilde av vegg....Glem strimle under svill. Sjekk at det er 10-20cm isolasjon stående i gulvbjelke. Slik at det ikke bare blåser rett gjennom bjelkelag (gjennom huset). Det blir det kalde gulv av. De ytterste 50cm av bjelkelag kan bestå av masiv isolasjon.
  (trådstarter)
   #5
 248     0
Ettersom den gamle ytterveggen var ganske vridd, og absolutt ikke i lodd valgte jeg å lage en frittstående vegg plassert noe ut fra den gamle veggen. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å heller lage en frittstående vegg fremfor utlekting, for det var mye skjevheter som måtte rettes opp. Nå er alle stendere i lodd og alle vinkler 90 grader.
jaf
   #6
 6,305     tromsø     0
Bra at du er fornøyd. Skjevheter kan enkelt rettes opp også med utlekting , da legger en noe mellom lekt og stender. Det viktigste er å gi plass til for eksempel 100mm rockwool i den gamle veggen (på innsiden) . Slik at du klarer å oppnå temperatur forskjell om vinteren. Kaldt ute og varmt inne.
Siste redigering: Friday, September 18, 2020 12:52:47 PM av jaf