508    18    0  

Isolasjon i kjellergulv med lav takhøyde

 12     0
Prøver å finne ut hva som er beste løsning for kjelleren her. Huset er fra 1956, det er betonggulv og takhøyden er 215. 

Vurderer å pigge opp og legge vannbåren varme, men må leie inn folk og det blir dyrt. Det er ca. 100 m2 i areal, og bare 10 cm betong. Med andre ord mye styr for lite glede. 

Alternativ 2 er å ta litt av takhøyden og heller heve dørene. Da gjelder det å få en best mulig løsning på færrest mulig cm. Det vil i så fall kanskje være bedre å gå for varmefolie enn vbv. Parketten bygger 13 mm. 

Vil gjerne ha tips til mulige måter å bygge opp alternativ 2 Smile

HSt
   #1
 21 509     Sørum     0
Leie sag og sage gulv i ruter i passe størrelse og kjøre klossene ut med en sekketralle

Du trenger absolutt min 5cm isolasjon det blir en del tap med det men med mindre så går tapet veldig opp
  (trådstarter)
   #2
 12     0
Tenker du på en betongsag? Har ikke tenkt på det som et alternativ, har bare vurdert pigging.

Ja, har forstått det sånn at noen mm Depron ikke vil være nok i seg selv. Tenkte litt på 5 cm XPS, men er usikker på om det burde være Depron i tillegg for å reflektere varmen bedre. Uten å pigge vil takhøyden fortsatt være rundt 208, og det er kanskje OK for en kjeller.
HSt
   #3
 21 509     Sørum     0
Ja sage opp hele gulvet helt gjennom, litt vanskelig å starte men når du har fått opp 1. bit er det bare å rute opp resten og kjøre de ut. Du må plukke klossene innenifra så du kan kjøre på gulvet.

Glem Depron det er IKKE isolasjon, det er et jukseprodukt slik de prøver å selge det. Det reflekterer ikke varme som lovet.
  (trådstarter)
   #4
 12     0
Takk for innspill. Det kan være interessant å sjekke det ut. Min mann har fått pris på leie av betongsag, og det var ikke så ille. Men, de vil ha 750,- pr. mm. som slipes av diamantbladet. Litt redd for at det kan bli en kjempeutgiftspost, har ikke peiling på hvor mange mm man kan bruke på 100 m2. Kanskje man kan leie maskin og sette på eget blad fra Biltema? Grin

Hvis ikke Depron reflekterer varme, er det uaktuelt, ja. Nå prøver jeg å finne et produkt som heter Jackson Super XPS, siden jeg så noen artikler om at den skal isolere 20% bedre enn forgjengeren. Finner dog ingen butikker som ser ut til å føre den. Ellers kan kanskje tilfarergulv og Glava Extrem 32 være et alternativ?
  (trådstarter)
   #5
 12     0
Haha, ser at jeg var litt distrahert da jeg skrev overskriften. Det er selvfølgelig ikke lav takhøyde i gulvet Laughing Får ikke redigert det, men antar at man kan forstå hva jeg skal fram til Grin
HSt
   #6
 21 509     Sørum     0
Mye er bestillingsvarer så kontakt byggvare butikk mandag. Jeg har fått rabatt på Jackon XPS på Byggmakker.

   #8
 1 435     Sørlandet     0
Dropp å lei sag. I hus fea 1956 så er det så lite armering at du like gjerne kan pigge. Lettere å frakte det ut i trillebår/transportbånd også. Om gulvet er originalt og ikke støpt på da seff;)

Leieprisene på slitasje er helt hinsides. I de fleste tilfeller er kunden nesten bedre tjent med å leie inn proffene da prisen mellom utført arbeid og leieprisen ikke skiller mange kronene om man faktisk sliter ut noen mm.

(Uttaler meg i forhold til priser jeg oppererer med og veilende leiepriser. Lokale priser)
  (trådstarter)
   #9
 12     0
Ja, mistenkte at det kunne dra avgårde med den prisen på slitasje! Kjekt å få det bekreftet. Fikk sjekket opp prisen med tanke på betongsaging av vindu, og har allerede bestemt oss for å sette bort den biten til proffene.

Vil jo aller helst slippe å gjøre noe med høyden på gulvet i det hele tatt, siden det blir så dyrt å leie inn folk. Alternativ 2 frister derfor veldig; å bytte noen cm takhøyde mot å slippe det Smile
   #10
 1 435     Sørlandet     0
Kan du ikke pigge selv? Med en skikkelig maskin går det unna selv om det er mannge kvadrat. Jobben er ikke piggingen men utgravinga av massene etterpå... også må man jo gjerne støpe eller sparkle etterpå så der drar prisen opp. Selve rivingen av gulvet blir nok det billigste om du sager eller pigger. Om du gjør det selv eller leier inn.

På den andre side blir det skikkelig med godt
med isolasjon og en grei takhøyde.

Skal du isolere oppå ett gulv med kun 208cm i takhøyde og gjerne ha varme, flytsparkel, parkett, og kanskje lydhimling(?) blir det fort lavt.