45    2    0  

Isolasjon ml. rom som er dels varmt og dels kaldt (utendørs) og evt. vind- og dampsperre?

 2     0
Hei, 

Setter stor pris på dette forum og har lært ganske mye allerede, så takk for det! 
Mange fine prosjekttråder her også. Brukt en søndag eller to hundrede der allerede Smile

Ok jeg har fått følgende utfordring, som jeg håper dere kan hjelpe meg litt med.

Jeg holder på å pusse opp låven, som for noen år siden delvis ble bygget sammen med huset vårt. Denne skal etter hvert bli oppvarmet garasje/verksted nede gjesterom/treningsrom/tv stue oppe. Ca. 70 kvm gulv areal totalt. 

Det nye påbygget som forbinder låven og huset er varmt rom, men er satt opp litt forskjøvet, dvs. det overlapper og 1/3 av "forbindelsen" ml. byggene er ikke forbundet (ut mot veranda). 

Det vil igjen si at når man står i låven å ser mot den gamle endeveggen i låven (som altså nå er bygget sammen med huset via et påbygg) er 2/3 av denne veggen mot påbygget på huset og dermed varmt rom og 1/3 er mot verandaen. Se bilde.

Hele den gamle låvevegg består av gammelt og enkelt panel som jeg ikke har tenkt å bytte ut da det er i god stand, og på den delen som mot varmt rom; der rett bak panelet finner man den vanlige røde gipsplaten / vindsperren som snekkerne satte opp. Denne ligger klin inntil låven, ingen luft eller mellomrom. Bak gipsplaten tipper jeg det finns isolering, dampsperre og fliser/våtromsplater. Vaskerom dette. 

Det er nå jeg lurer! 

Den tredjedelen av låveveggen som er mot verandaen skjønner jeg må ha den vanlige oppbyggingen med vindsperre, Glava, dampsperre gips/panel, men hva med den andre delen som er mot varmt rom? Hva gjør jeg der?

Skal det kun være dampsperre på den delen av låveveggen som er mot kaldt rom (veranda), og hvordan blir da overgangen ml. varm og kald løsning? 

- I tilfelle ja lurer jeg spesifikt på hvor dampsperren skal være; skal den overlappe inn på vegg hvor det varmt rom bak? 10, 30 eller 60cm inn på varmt område? Eller bare avslutt mot stender jeg setter opp litt forskutt inn mot varm del, og klemmes eller fuges så fukt ikke slipper inn på varmt område?

Hva med "den varme delen", altså mot varmt rom, skal det være vindsperre duk her og? På bilde holder jeg på å tape og har allerede montert duken på hele veggen. Skal jeg la den være over hele eller kun mot kaldt rom?

På låveveggen er det plass til 100mm Glava, men kan det være isolasjon mot varmt bygg?
Si f. eks. jeg har på vindsperre duk på låvevegg mot varmt, og utenpå der Glava og panel? 

Glavaen isolerer jo for støy og det er ønsket å ha så lite støy som mulig fra garasje og tv rom mot bolig Smile

I 2. etasjen er det også behov for en lur løsning, for her er låveveggen mot kaldt rom over vaskerommet, men jeg ser heller hvor denne tråden tar meg først og lager heller en ny tråd på det "problemet" når jeg kommer så langt..... 
Isolasjon ml. rom som er dels varmt og dels kaldt (utendørs) og  evt. vind- og dampsperre? - Vegg ml hus og låve.jpg - Dansk1