119    2    0  

Isolasjonstykkelse utvendig på grunnmur

 19     0
Jeg har planer om å isolere grunnmur utvendig i forbindelse med fornying av drenering rundt 40 år gammelt hus. Jeg vil isolere både over og under terrengnivå og i dag bygger panelet 4-5 cm lenger ut enn grunnmuren. Entreprenør spør om hvilken tykkelse jeg ønsker. TEK 17 sier 25 cm, men de fleste velger 10 cm. Jeg har kondensproblemer i stor kjeller under terrengnivå. Noen tips om hvilken tykkelse jeg bør velge? Hvis jeg velger 25 cm under terrengnivå, kan jeg kanskje velge 10 cm over terrengnivå slik at det ikke blir så voldsom står forskjell i hvor langt ut panelet bygger og grunnmuren med ny isolasjon bygger? Tenkte at det vil se litt klossete ut med 25 cm helt opp til panelet, eller er det en fordel med 25 cm hele veien? 

   #1
 4 296     Akershus     0
Hadde det vært mitt hadde jeg hatt 10 over bakken, og kanskje så mye som 25 under... Hvor mye av veggen er over bakken?

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 19     0
I asfaltert car port er det 15 cm opp til panelvegg og ellers rundt huset varierer høyden fra 30 cm til 90 cm på det høyeste.

Ellers lurte jeg på å la være å drenere og isolere vegg under tak i car port og under tak mot nabo 1 m unna, men graver mener jeg bør drenere og isolere her også. Det er asfalt i carport og trangt mot nabo.