#11
 1 617     Rogaland     0
Det kom jeg også frem til. som en bonus får du nytt pent tak/lister..
Hos meg var det papphimling under de brune platene.
På veggene var det panel så brune plater.
Brenner enda på panelbord.. Grin

   #12
 305     Spydeberg     0
Isolere yttertaket er jo også en mulighet. Noe som ville ha vært det beste. Blir kanskje litt mer jobb m luftespalte fra raft til raft. (Om du ikke har kombinert vindsperre og underak (Pustende takpapp) samt luftespalte på utsiden under takstein så må du ha min 5 cm luftespalte mellom taktro og isolasjon). Da slipper du jo et kaldt loft og ytterveggene tørker litt mer ut. (Så ut som det har vært litt fuktinntrengning på gavleveggen din). Har hørt at det er problemer med å få tettingen god nok rundt loftsluka.
Om gips skal fungere som dampsperre må den iallefall males m latex eller annen plastisk diff. tett maling, men om du skal gjøre dette underfra. Hvordan får du det tett ved innerveggene? Blir vansklig å få fuktsperra over toppsvillene skulle jeg tro.
   #13
 305     Spydeberg     0
Og all isolasjon skal ligge på kald side av dampsperra ja. Med ovenfra mente jeg å rive ut tilfarergolvet som ligger der først slik at DS blir heltrukken under dette. Om bjelkelaget på loftet er en del av takstolkonstruksjonen (undergurt) går jo ikke dette. Om det bare ligger løst som tilfarergulv er det ikke noe problem å rive det ut. Og bare legge remser m DS mellom bjelkelaget blir ikke tett. Treet i bjelkelaget er ikke diff.tett.
   #14
 1 617     Rogaland     0
Har man bruk for loftet og vil innrede det, er vel eneste muligheten å isolere taket ja.
For meg var det ikke noe tema å utvide boareal med enda 100kvm.
Fra før skal jeg holde varme i kjeller, hovedetasje og 2. etasje.
For kun 2 beboere+hund er det da greit om varmen stopper sin vandring i 2. etasje..
  (trådstarter)
   #15
 28     sandnes     0
Jeg vil gjerne ha loftet kaldt. Det blir sjeldent brukt og vil ikke bruke strøm på å varme loftet Smile

Jeg tenkte først å isolere yttertaket, men jeg vet ikke hvordan det er konstruert. Tror ikker jeg skal begynne å fikle på taket...Sikkert orginalt. Regner med utskifting av taket om en stund. Eller kanskje bare skyve det over til neste eier! ;)

Du nevner fukt på gavleveggen. Er det her du tenker? Fukt er jo aldri bra. Kan dårlig ventilasjon være årsaken til det? Jeg føler at luften er litt innestengt på loftet.

Isolere loftgulv i gammelt hus: Er dette en dampsperre? - ventil2.jpg - tokland
   #16
 305     Spydeberg     0
Ja, det var det jeg så. Kan se ut som fukten kommer inn utefra. Kanskje på tide å sjekke opp taktekkingen, evt. vindskibeslagene. Det beste er jo å sørge for at vannet ikke kommer inn. Når det først har kommet inn hjelper god ventilasjon mye. Det gjør varme også slik at det får tørket ut innenfra og ut igjen. Det kan jo være en gammel vannskade også. Er det ekstra fuktig der når du kjenner med hånda?
   #17
 171     0
sikre deg at ventilen som er der er skikkelig åpen, og om nødvendig få lagt inn ein til. Greit å få luftet skikkelig ut no på vinteren mens det er kaldt. Kald luft inneholder mykje mindre fuktighet, så grei måte å tørke ut.


Du oppnår vel det motsatte med varme kanskje? Øker lufta sin kapasitett til å lagre fukt, så når du da evnt. lukker inne vil det være meir fukt som kondenserer?

  (trådstarter)
   #19
 28     sandnes     0

Virker ikke som det kommer noe frisk luft fra ventilen så tror jeg skal få inn en ny ventil som går ut til frisk luft. Det går vel greit? Tror det gamle går gjennom pipa. evt til naboen. Ikke helt sikker.

Jeg lurer rett og slett på om det kan ha vært pipa som har skylda i misfargingen (fukt) på gavleveggen. Jeg vet at pipa har blitt reparert tidligere. Naboen (vi deler pipe) fikk noen skader på sin bolig pga lekkasje. Kan kommer derfra, men skal få sjekket dette grundigere av noen som kan det.

Hvis dette er fukt så burde jo takstmannen sett dette? og nevnt dette i rapporten. Kanskje jeg også burde sett dette, men jeg har jo ikke peiling.. Helt utrolig hva takstmannen har "sett" gjennom fingrene eller utelatt. Hadde en annen takstmann etter kjøpet som oppdaget fukt i kjeller på 2 min...i en helt nyoppusset kjeller! frustrerende.
   #20
 305     Spydeberg     0
Takstmenn bruker gjennomsnittlig 2 min i hvert rom. Den eneste du kan stole på når du kjøper bolig er deg selv. Det ser ut som pipesot ja.  Gammel pipesot er ikke farlig, det oppstår som regel når det regner rett ned i pipa, eller om man fyrer mye med fuktig ved. Dog vanskelig å overmale. Da må du fjerne den mekanisk eller m syre først. Ellers dukker det alltid opp igjen.  Om du har nabo på andre siden av gavleveggen går nok luftinga i egen luftekanal gjennom pipa. Blir vanskelig å sette inn flere ventiler på den veggen da. Om du ikke er veldig kompis m naboen da  Smile Gjør ren den du har, og bruk speil for å se om du har passasje ut når det er dagslys. Hva m motsatt gavlevegg? Om du ikke har nabo bak den ville det vært bra m en ventil der. Helt oppe under takvinkelen. Pass på at du har litt fall ut om du skal montere en.