77    2    0  

Isolering av kjellerleilighet med teglsteinsmur

 6     0
Skal til å pusse opp kjøkken/stue i en kjellerleilighet hvor utvendig mur er av pusset teglstein (35-40 cm tykk). Har i dag problemer med at det kommer kald trekk rundt vinduer og inne i kjøkkenskapene. Har tidligere pusset opp et annet rom i leiligheten, hvor det innvendig var lagt asfaltpapp/svartpapp mot teglsteinen, 5-7 cm isolasjon og til slutt gips. Vil tro kjøkken/stue er bygd opp på samme måte. Fikk her tips om å fjerne asfaltpappen og heller lage en luftspalte på noen cm og 5 cm med isolasjon. Det er ikke mer plass mellom gips og mur. Er dette korrekt måte å gjøre det på?

Har prøvd å søke litt rundt, men finner ikke noe helt konkret hva som er best/korrekt. Har ikke mulighet for å isolere utvendig.

TSt
   #2
 8 813     0
Jeg har hatt liknende konstruksjon i vegg som den siste som TS skisserer og en vil få kondens på den kalde murveggen inne i konstruksjonen Isolasjon hos meg var følbar fuktig. Årsaken til at en ikke finner noen korrekt måte er fordi den ikke finnes siden 2/3 deler av isolasjon bør være utvendig. Så en må ikke overdrive isolasjonsmengde i allefall. Jeg ville limt xps og pusset denne med fiberpuss for å unngått organisk materiale helt i veggen.